Директни летови Манчестер – Тиват до краја октобра

Фото: Национална туристичка организација

Једна од највећих британских авио-компанија, Јet 2.com по први пут уводи директне летове ка Црној Гори. Први авион овог авио-превозника на релацији Манчестер – Тиват, са 160 путника, слетио је јутрос, 1. маја у 11.10 сати. Путници су допутовали у Црну Гору посредством највећег британског туроператора, Jet 2holidays. Летови на линији Манчестер – Тиват најављени су два пута недјељно, понедјељком и четвртком, до краја октобра.

Извршни директор Jet2.com Steve Heapy навео је да повратне реакције корисника и независних туристичких агенција говоре у прилог великој потражњи за летовима и аранжманима за одмор у Црној Гори за љетњу сезону 2023. године.

-То нам потврђује да је Црна Гора дестинација до које корисници желе да стигну. Од тренутка када смо пустили у продају карте за ову дестинацију са аеродрома у Манчестеру, код локалних корисника и независних туристичких агенција биљежи се опредјељење за посјету Црној Гори. Као највећи туропеатор у УК, омогућили смо корисницима и независним туристичким агенцијама прилику без премца када је ријеч о љетњем одмору ове године.

Директорица Националне туристичке организације Црне Горе, Ана Трипковић Марковић је нагласила да је током прошле године забиљежено пет пута вше туриста из УК у односу на 2021. годину, па је, како додаје, за очекивати да ће се увођењем летова на авио-линији између Манчестера и Тивта такав тренд наставити.

-Црна Гора нуди разноврсне могућности за различите врсте одмора. Увјерени смо да британски туристи неће остати равнодушни према нетакнутој природи, пространим плажама, изврсној гастрономској понуди, бројним догађајима, као и одличним могућностима за активности у природи. Позивамо вас да ове године посјетите Црну Гору, земљу у којој вас очекују незабораван одмор и аутентично искуство“, истакла је директорица НТО ЦГ.

И извршни директор Аеродрома Црне Горе, Владан Драшковић поручио је да Аеродроми Црне Горе са задовољством дочекују једну од водећих авио-компанија из сфере туристичких путовања.

-Одмор, авантура и истраживање прве су асоцијације за Jet2 com. И управо је ово љето вријеме да путници из УК поново посјете и изнова открију дестинације у Црној Гори које су некада радо посјећивали. Уз прве спектакуларне погледе на аеродром Тиват из неба и срдачну добродошлицу нашег особља на земљи, сваки путник ће знати да је на правом мјесту”, казао је Драшковић.
Једни од путника на овом лету, Хасан и Клифорд из Манчестера, поручили су да су узбуђени што откривају нову дестинацију, о којој су чули толико лијепих ствари.

-По први пут смо овдје и једва чекамо да откријемо природне љепоте Црне Горе, које смо имали прилику да видимо на сликама, а које су нас посебно заинтригирале. Посјетићемо неке градове на приморју и националне паркове током нашег одмора и очекујемо добар провод, поручили су они.

Дочеку су присуствовали директор тиватског аеродрома Владимир Прашчевић, као и чланови Одбора директора Аеродрома Црне Горе, Небојша Ђоковић и Славко Вукчевић. Према досадашњим најавама, очекује се да Тиват током љета буде повезан са 35 до 40 дестинација. Уз Манчестер, у Тивту су тренутно активне линије и за Београд, Истанбул, Хелсинки, Берлин, Лондон, Дизелдорф, Тел Авив и Париз, саопштено је из НТО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here