Кривокапић и Радоњић у дублу други у Осијеку


Од сриједе до јуче у Осијеку je одржан први из серије турнира за младе и нове серије иза којих стоји Европска стонотениска федерација (ЕТТУ). На турниру су учестовали млади репрезентативци стонотенисери из Црне Горе,Азербајџана, Чешке, Белгије, Кипра, Њемачке, Грузије, Грчке, Португалије, Словеније, Мађарске и Хрватске.

У Осијеку херцегновски стонотенисери Јакша Кривокапић (СТК Нови)и Стефан Радоњић (СТК Бока и Миленијум из Вршца) играли су конкуренцији до 15 и Милан Вучетић (СТК Нови) у конкуренцији до 13 година. Кривокапић и Радоњић у дублу освојили су друго мјесто и сребрну медаљу. У појединачној конкуренцији њих двојица успјели су догурати до главне табле.

Милан Вучетић (9) је такође сјајно одиграо турнир и чак забиљежио двије побједе на три године старијим ривалима који су већ неколико година учесници оваквих турнирa. Није успио да се пласира на главну таблу турнира.

Поред три дјечака из Херцег Новог у репрезентавцији Црне Горе играле су: Калина Божовић и Анастасија Вујовић из екипе “Будим” (Беране). Репрезентацију су водили селектор Саша Драгаш и тренер репрезентације и екипе “Нови” Бранко Цубовић.

У 2023. години играће се укупно пет турнира, а градови домаћини, осим Осијека, биће Подгорица (Црна Гора), Плзен (Чешка), Лоутраки (Грчка)и Невсехир (Турска).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here