Од 1. маја ревија студентских филмова на РТХН

Ревија студентских филмова са ФДУ

Ревија филмова студената Факултета драмских умјетности са Цетиња биће приказана у програму Радио телевизије Херцег Нови у периоду од 1. маја до 10. јула.

Ријеч је о филмовима различитих генерација студената режије па ће телевизијска публика имати прилику да види  неке од првих радова данас истакнутих редитеља који чине савремену црногорску кинематографску сцену.

Већ сутра вече од 20:30 на Телевизији Херцег Нови можете погледати филм нашег суграђанина Ивана Салатића „Интро“, који је херцегновску премијеру имао 2013. године.

Идеја да студентски филмови буду приказани у програму локалног јавног сервиса потекла је од извршног директора Глига Томановића.

-Ступио сам у контакт са низом академија, факултета који се баве том дјелатношћу, односно умјетношћу. Наишао сам на веома позитиван одговор а први су нам изашли у сусрет са Факултета драмских умјетности са Цетиња и већ су нам послали низ филмова које ћемо приказивати на нашој телевизији, казао је Томановић.

Херцег Нови је град умјетника различитих профила тако да ће ово бити основ за даљи развој и упознавање гледалаца са њиховим радом. Жеља  је да се прича попут ове прошири и на регион, а Томановић очекује позитивне одговоре са факултета и академија из Србије и БиХ.

Ревија студентских филмова, која представља само једну од новина планираних у програму Радио телевизије Херцег Нови, почеће сутра, 1. маја, а филмови ће бити емитовани понедељком, четвртком и суботом од 20:30 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here