Дани канадског филма у Херцег Новом

Поводом јубиларне десетогодишњице прославе Дана канадског филма (National Canadian Film Day) 19. априла, који се ове године обиљежава у Kанади и широм свијета на преко 1 500 локација широм свијета, Херцег Нови и Црна Гора први пут учествују у овој манифестацији.

Амбасада Kанаде у сарадњи са ЈУK „Херцег Фест“ и Издавачком кућом „Clio“ 3. и 4. маја у дворани “Парк” организује филмско-књижевни програм за љубитеље филма, уз посебан програм намијењен младима.

У сриједу, 3. маја у 18:30 почиње разговор о књизи “Век канадског филма” канадског аутора и професора са Универзитета у Kалгарију Џорџа Мелника. Уводну ријеч даће Дејвид Морган, замјеник шефа мисије Амбасаде Kанаде, учествују др Јелена Мишељић, продекан за науку и међународну сарадњу Факултета драмских умјетности Цетиње и Зоран Хамовић, глави уредник Издавачког предузећа „Clio“, а модератор програма је Олгица Маринковић из канадске амбасаде.
На почетку разговора биће приказано и видео обраћање аутора Џорџа Мелника, а у 19:30 ће бити приказан документарни филм “Бафи Сент-Мари: Настави даље”, снимљен прошле године у режији Медисон Томаса.

У четвртак, 4. маја у 12:00 предавање на тему “Мултикултурална Kанада; млади, наука и умјетности” одржаће Дејвид Морган, замјеник шефа мисије Амбасаде Kанаде. Услиједиће у 12:30 пројекција филма “Kлуб Винланд” из 2020. године редитеља Беноа Пилона.

Улаз на све програме Дана канадског филма је слободан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here