“Сан о Боки” на затварању 28. ХАПС-а 

Након осам гостујућих представа, 28. ХАПС ће вечерас (недеља, 30. април) у 20:30 у дворани “Парк” затворити херцегновски мјузикл “Сан о Боки” у продукцији НВО “Бруна” и режији Петра Пејковића. 

Kада су прије двије и по године скромно кренули у овај пројекат, нису могли ни да сањају какав ће успјех постићи, казао је за РТХН аутор сценарија Пеђа Ристић, који је већ 12 година наш суграђанин.

Пеђа Ристић, аутор сценарија „Сна о Боки“

-Свих 25 актера на сцени, и професионалци и аматери, здушно су прихватили да буду дио приче која је својеврсна ода Херцег Новом и култом хотелу “Бока”, и цијела екипа је уживала у стварању представе. Осим херцегновске, “Сан о Боки” је јако добро прихватила и публика на фестивалу “Пургаторије” у Тивту, у Подгорици, Требињу, као и у Позоришту на Теразијама у Београду. Посебна је част што ћемо затворити Херцегновске априлске позоришне свечаности, чија је тема ове године управо позориште и музика, поручио је Ристић.

Мирела Шћасни, продуцент „Сна о Боки“

Продуцент је Мирела Шћасни, а бројну екипу професионалних глумаца, вокалних солиста, али и оних који се глумом и пјевањем баве из хобија, предводе Милош Пејовић, Горан Славић, Дејан Ђоновић и Данило Бабовић. Сценографију је осмислио Војислав Војо Kилибарда, а костиме је израдила Весна Вукићевић. Оригиналне композиције су ђело Пеђе Ристића и Владимира Рацковића, а кореографију потписује Антонија Новоселац. 

На затварању ХАПС-а биће уручена плакета “Милош Шами” продуценткињи “Сна о Боки”, Мирели Шћасни, на основу најбоље просјечне оцјене публике на прошлогодишњем фестивалу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here