Прва Трка сјећања “Срце бира Драгољуба Ђуричића” 7. маја у Херцег Новом

На иницијативу новинарке Викторије Самарџић, послије двије године од одласка легендарног бубњара, Општина Херцег Нови организује трку и програм посвећен Драгољубу Ђуричићу.

Ревијална Трка сјећања “Срце бира Драгољуба Ђуричића” биће одржана 7. маја, уз пригодан програм на Шкверу, гдје је циљ.

-Kако је Драгољуб одрастао у Херцег Новом, симболично је одређена рута трке која пролази поред његове куће. Поштоваоци лика и дјела, првог викенда у мају прошетаће или истрчати кроз град у знак сјећања на њега. Старт  трке је надвожњак код аутобуске станице Херцег Нови, а на “циљу” који се налази у градској луци Шквер биће организован програм и радионице за дјецу, наводе организатори и најављују бројна изненађења. 

У манифестацију су укључени и чланови Триатлон клуба Херцег Нови, професори Музичке школе са ученицима – добошарима, као и бројне познате личности.

Подсјећамо, Викторија Самарџић и Наталија Преочанин Самарџић су Трку сјећања на легендарног умјетника организовале и у оквиру Трећег београдског полумаратона  27. новембра прошле године.

Најпознатији балкански бубњар, Драгољуб Ђуричић, између осталог, био је члан бендова „Yu група“, „Леб и сол“, „Кербер“, као и пратећих бендова Здравка Чолића и Ђорђа Балашевића.

Фото: Жељка Димић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here