На концерту Мјесне музике Ђеновићи на Шкверу за Снежу прикупљено 760 еура

Поводом 104 године постојања и рада, чланови Мјесне музика Ђјеновићи данас на Шкверу уприличили су концерт хуманитарног карактера под називом „Заједно за Снезу“, на којем је прикупљено 760 еура.

Године постојања обавезују, али стаж увијек изазива поштовање свих који уживају у наступима овог преко једног вијека старог ансамбла.

Члан Мјесне музике, Борис Маловић подсјећа да овај оркестар сваке године, по традицији, око 1. маја приређује наступ у част рођендана.

Борис Маловић, Мјесна музика Ђеновићи

– Најчешће кроз разна мјеста широм наше општине свирамо за госте и суграђане. Ове године смо на Шкверу уз хуманитарни концерт, за помоћ нашој суграђанки Снежани из Бијеле – наводи он.

Уз његовање традиционалне музике, чланови Мјесне музике често направе и авантуру, односно изађу из оквира лимене музике, па у репертоар уврсте и музику популарних жанрова.

– Његујемо традицију, свирали смо маршеве на Празнику мимозе и све остало што се свира последњих 100 година, а на овом репертоару је пар нових нумера, односно свјетски познатих рок хитова – казао је Маловић. 

Сва десавања су углавном у част рођендана. Њихов рад је оставио не избрисив  траг, а све је почело прије више од једног вијека.

– Мјесна музика основана је 1919. године, тако да нам је ово 104. рођендан. Планирамо да истрајемо и наредних стотину година. Биће много концерата, већ за ово љето заказали смо наступе у два елитна хотела у Херцег Новом, уз то планирамо и друге наступе, које ћемо поклонити граду и суграђанима – обећава Маловић.

Уз велики број стандардних чланова, посебну пажњу привлачи подмладак и млађи музичари у њиховим редовима.

– Традиционално код нас долазе млади музичари, од дванаесте године, а неки са више талената и раније, добијају бесплатне часове и инструменте, а касније, када стасају, могу само да уживају уз главни оркестар – навео је Маловић.

Ни киша која је ромињала није успјела да поквари расположење многобројне публике на Шкверу, међу којој је био примјетан и велики број странаца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here