Изабран извођач који ће градити Аутобуску станицу

Конзорцијум фирме Ентекст изабран је за најповољнијег понуђача за изградњу Аутобуске станице у Херцег Новом. Како је за РТХН најавио предсједник Општине Стеван Катић радови ће почети за 20 дана.

Општина Херцег Нови потписала је Одлуку о изградњи аутобуске станице. У питању је конзорцијум фирма Ентекст из Подгорице, а вриједност радова је 4, 7 милиона, казао је Катић.

-Из другог покушаја смо добили извођача радова и то је био једини понуђач. Чекамо још неколико дана да одлука званично ступи на снагу. Изградња Аутобуске станице почеће за око 20 дана. Тако ће Херцег Нови након дуго времена добити једну од најбољих аутобуских станица, не само када је у питању Црна Гора, него и регион. То је Аутобуска станица која се прави за наредних 50 година, казао је Катић.

Предсједник Општине Стеван Катић

Општина Херцег Нови у сарадњи са Управом за капиталне пројекте је расписала поновљени тендер и за приступну саобраћајницу, тако да ће брзо и ту бити изабран извођач, најавио је предсједник Општине.

-Вриједност тих радова је око 700.000 еура. То значи да ће укупан пројекат ове фазе и изградње аутобуске станице и приступне саобраћајнице бити близу 5, 5 милона еура без ПДВ. Ово је један од најзначајнијих пројаката који Херцег Нови добија, казао је Катић.

У договору са извођачем, како је казао Катић, биће договорена динамика радова током љетне сезону. Рок за завршетак радова је 20 мјесеци.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here