Возни парк Чистоће богатији за два камиона, комплетно опремљени за сезону    

Херцегновска Чистоћа богатија за два нова камиона која су смјештена у Сервисној зони у Игалу, гдје се налази возни парк овог предузећа. Сервисну зону су обишли челници Општине Херцег Нови. Запослени у Чистоћи су их упознали са активностима и новим возилима, који ће бити значајна помоћ у љетњој сезони.  

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић изразио је задовољство како зона Чистоће изгледа, истичући да су само у посљедње вријеме набављена два нова камиона.

– Ово је нешто што, свакако, представља припрему за туристичку сезону. Видимо да је град далеко бољи и чистији него што је био у претходном периоду. Набављен је и камион-цистерна за прање улица. Коначно, имамо у потпуности опремљено возило за прање улица, шеталишта, што нам је било неопходно. Када сада видимо возни парк Чистоће, могу да кажем да сам поносан, на ово предузеће, како ради и у суштини доприноси да Херцег Нови носи епитет најчистијег града, оцијенио је Катић.

Честитао је директору Чистоће и запосленима што су урадили за унапређење рада ове комуналне дјелатности:

– Јер, знајући каква је била ситуација 2017. године, направљен је велики искорак. У том периоду смо морали да изнајмљујемо камионе од неких неразвијенијих општина, који су тада имале бољи возни парк, него што смо имали ми. Данас смо дошли у ситуацију да ми помажемо и осталим општинама, када је у питању и комунално уређење, камиони. Сада их имамо довољно да можемо да позајмљујемо осталим општинама у Црној Гори и правимо ту једну добру конекцију и сарадњу са свима, поручио је Катић.

O вриједној инвестицији говорила је члан Одбора директора предузећа Чистоћа, Слобанка Плавшић:

Слободанка Плавшић

– Набављена су два камиона, специјалне намјене у вриједности окo 120 000 еура. Општина Херцег Нови на челу са предсједником Стеваном Катићем, жели да унапреди рад Чистоће. Извршни директор Александар Шкобаљ и Одбор директора чине све да се побољшају услови рада запослених у Чистоћи. Грађани свакодневно свједоче да је Херцег Нови град сређене комуналне инфраструктуре. Увијек може да буде боље и ми ћемо се трудити да тако и буде. У име Одбора директора и лично име захваљујем се Општини Херцег Нови и предсједнику Катићу, казала је Плавшић.   

Извршни директор Чистоће Александар Шкобаљ је истакао да је Чистоћа набавила два вриједна возила, која су недостајала возном парку:

Александар Шкобаљ

– Oво је први пут да Чистоћа може да купи оно што је потребно. Раније је то, углавном, било из донација и то су били камиони који  нису за наше улице. Живимо од туризма и не смијемо више дозволити грешке. Камион за превоз отпада је капацитета 10 кубика, са надградњом тако да неће долазити до цурења уља, воде, непријатних мириса, што је представљало велики проблем у претходним годинама, навео је Шкобаљ.

Нова цистерна је капацитета 8 000 литара, што је веома важно за ово привредно друштво, јер су је позајмљивали од Службе заштите и спасавања и приватника. Планирана је набавка још једног камиона цистерне.

Шкобаљ је потврдио да су сви камиони у возном парку технички исправни. Сваки камион је детаљно сређен и припремљен за обављање комуналних дјелатности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here