„Жене од утицаја“ за подстицање професионалног развоја, предузетништва и иновација

Пословна конференција „Жене од утицаја: На сцени“ која је окупила око 200 успјешних жена из бизниса, јавног сектора, здравства, експерткиње из бројних области као и културе, умјетности и дипломатије, отворена је у хотелу Лазуре.

Конференција је подијељена у три цјелине које се баве пословном, политичком и сценом креативних индустрија.

Организаторка Јелена Вулетић казала је да је мисија подизање свијести о међусобном повезивању, пружању подршке и учењу о усклађивању са временом. Так тада добијамо прилику отварања најважнијих врата за нове напретке и развој у животу, казала је Вулетић.

-Конференција је креација из чисте љубави, простор за нас, простор повјерења , да застанемо и једноставно будемо само жене. Мјесто гдје ћемо имати осјећај да нам неко чува леђа и да ћемо сутра када завршимо бити више своје, испуњеније и свјесније, истакла је Вулетић.

Организаторка Сања Милосављевић нагласила је да пројекат има за циљ да подстакне професионални развој, предузетништво и иновације.

-Овај пројекат има у сржи жену , такву каква јесте. Кад ме питају „ко су жене од утицаја“ , ја кажем ви сте. Она ствара и она има могућност да прави утицај.

Први панел био је посвећен регионалној пословној сцени, а модератор Саша Кликовац у уводном излагању је истакао је да ако се не повезујемо не можемо напредовати.

-Све вријеме говоримо у контексту и шансе Балкана. Балкан је судар свјетова, мјесто од утицаја два велика свијета источног и западног. То јесте предност, али неких пута и мана. Проблем је у томе што ми не припадамо центрима истока и запада, већ смо њихова периферија. Ово је регионална пословна сцена о шанси и прилици за развој бизнса, изазовима тржишта, смјеровима и акцији, казао је Кликовац.

Панел „Жене у политици, важност женског гласа за бољу будућност свих водиће наша колегиница Нина Алорић, а њене гошће биће: предсједница Скупштине Данијела Ђуровић, предсједница Алијансе жена ДПС Дрита Лола, посланица Демократа Зденка Поповић , министарка екологије, просторног планирања и урбанизма Ана Новаковић Ђуровић и шефица Секретаријата Савјета за конкурентност Марија Шуковић.

Конференцији присуствује и амбасадорка Велике Британије Карен Медокс.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here