Европски програм размјене: Пријави се и откриј сјајне могућности за предузетнике!

Секретаријат за туризам, економски развој и инвестиције у сарадњи са Агенцијом за локалну демократију у оквиру „SEE SMART SMEs”  пројекта нуди боравак у иностранству младим предузетницима, у циљу личног развоја и усавршавања бизнис идеје, као једина организација из Црне Горе која учествује у Европском програму размјене за предузетнике.

Нови или потенцијални предузетници имаће прилику да од искусних предузетника уче о вођењу бизниса, кроз рад и боравак у некој од 26 земаља ЕУ, као и Албаније, Јерменије, Босне и Херцеговине, Исланда, Молдавије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Србије, Турске и Украјине. Пилот програм се реализује и у Сингапуру, Израелу и САД.

Циљ пројекта јесте подстицање размјене искустава и идеја, умрежавања и откривања нових тржишта за нове предузетнике, који ће кроз рад у периоду од 1 до 6 мјесеци са искусним предузетницима бити у прилици да стекну одговарајуће вјештине за вођење малих или средњих предузећа. 

Програм покрива трошкове нових предузетника за боравак у мјесечном износу од 500 до 1100 еура, у зависности од државе у којој борави нови предузетник. Додатно финансирање је обезбијеђено за особе којима је потребна подршка због инвалидитета.

За учешће у пројекту се могу пријавити:

•        нови предузетници који су одлучили да покрену свој бизнис, или су га већ покренули у последње три године;

•        искусни подузетници који су власници, или воде мало или средње предузеће у једној од земаља учесница

Пријављивање се врши путем ОНЛАЈН платформе за регистрацију, гдје је потребно, поред осталих информација о планираном боравку, доставити биографију и бизнис план, одабрати интересовања – област бизниса, земљу и језик комуницирања.

Како би потенцијални заинтересовани корисници добили више детаља о самом програму и информације о пријави и регистрацији, Секретаријат за туризам, економски развој и инвестиције, заједно са Агенцијом за локалну демократију ће у наредном периоду организовати Инфо дан у Општини Херцег Нови, гдје ће учешће моћи да заузму сви заинтересовани предузетници.

Више детаља о програму погледајте ОВДЈЕ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here