НАЈАВЉЕН ПРОТЕСТ „ЗАШТИТИМО НАШУ ДЈЕЦУ“ У ХЕРЦЕГ НОВОМ

У име неколицине грађанки и грађана Херцег Новог поводом позива на мирни протест „ЗАШТИТИМО НАШУ ДЈЕЦУ“, у понедељак, 12. априла у Старом граду, у 16 часова, обратила нам се суграђанка Драгана Гана Вујовић.  

Наиме, протест је до сада најављен у Подгорици, Цетињу, Никшићу, Бару, Kотору и Тивту. Позивају да са собом понесу плишану играчку. Од прошле вечери на инстаграму се појавио одзив за потребом да се протест догоди и у Херцег Новом.

– Овим путем Вас молим, сматрајући да је то Ваша професионална дужност, да објавите неопходне информације како би стигле до што већег броја људи, али што је још важније како би до њих стигле праве информације.  Односно да је у питању мирни протест, да су забрањена национална обиљежја, да се присутни моле да се придржавају мјера када је ријеч о дистанци и ношењу маске. И што је најважније, да присутни понесу са собом по једну плишану играчку или натпис са поруком за надлежне који након протеста остају на тргу испод сата незаштићени као наша дјеца.

Све то у знак подршке деветогодишњој дјевојчици која је сексуално злостављана у Главном граду Црне Горе у сред бијела дана и дјетету које је прије ње доживјело исту судбину а прошло непримјетно пред очима јавности (по наводима тужилаштва) те поводом интернет предатора за које полиција нема нити начин нити закон који би адекватно регулисао преступе које чине. Сложићете се са нама да је општа ситуација када је ријеч о сигурности дјеце далеко од завидне.

                                                              

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here