ПРАВА ЦРНА ГОРА: ИДЕЈУ О ИЗВОРНИМ ВРИЈЕДНОСТИМА ЦГ ПРЕДСТАВИЋЕМО ХЕРЦЕГ НОВОМ

Права Црна Гора одржала је сједницу Предсједништва у Херцег Новом којом је предсједсједавао предсједник Марко Милачић.  Разматрана је актуелна ситуација у Црној Гори и поводом тога усвојен политички став, саопштили су из Праве Црне Горе.

-У протеклом периоду, свјесни одговорности тренутка, снажно увјерени да само заједно можемо спасити Црну Гору из амбиса мрака, криминала, шовинизма и сукоба, у коалиционим наступима са блиским политичким субјектима, остварили смо своје циљеве – ослободили смо Црну Гору. Сада смо спремни за корак даље, да своју изворну програмску идеју, која се темељи на изворним вриједностима Црне Горе, представимо грађанима Боке, управо у Херцег Новом, који је био и остао симбол слободе и отпора безумљу, наведено је у саопштењу.

Предсједништво констатује да је последњих дана, безбједносна ситуација у Црној Гори нарушена дјеловањем радикализованих елемената бившег режима, који уз свесрдну помоћ највеће опозиционе партије, настоје да међу грађане унесу несигурност, неред и мржњу.

-Радује чињеница да грађани, без обзира на политичко опредељење, препознају суштинску намјеру учесника и покровитеља ових скупова, те да је њихова посјећеност изузетно слаба. Ипак, поруке које стижу, изказане кроз промоцију најотровнијих идеологија које је човјечанство запамтило, спремност за употребу силе чему смо свједочили претходних дана, изазивају забринутост код сваког грађанина Црне Горе. Предсједништво позива државне органе да одлучно дјелују, јер се у конкретном случају не ради о слободи окупљања, на шта би свако имао право, већ о циљаном и смишљеном изазивању инцидената и против-уставном дестабилизовању друштва и државе, саопштавају из Праве ЦГ.

Предсједништво подржава одлуку посланика Марка Милачића да, у случају да се предлог за разрешење министара Владимира Лепосавића нађе на дневном реду Скупштине гласа против овог предлога, наведено је у Саопштењу.

Овом приликом отворене су и канцеларије изборног штаба Праве Црне Горе које је освештао свештеник Никола Тодоровић.                                                                           

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here