Ковинић освојила турнир у Оеирашу

twitter/DankaKovinic

Црногорска тенисерка Новљанка Данка Ковинић освојила је турнир у португалском Оеришу побједом против шпанске играчице Ребеке Масарове са 2:0 (6:2, 6:2)

Данка је ушла силовито у меч и већ у првом сету украла сервис 93. играчици свијета, а потом одбранила свој за вођство од 2:0.

Услиједили су по један сигуран сервис обије играчице, да би у петом гему Ковинић без изгубљеног поена поново направила брејк. То је било довољно за недостижну предност у првом сету.

Старт другог сета и опет исти сценарио. Наша тенисерка прави брејк, па брани свој. Могла је Данка у трећем гему до новог брејка, повела је 40:0 и имала три брејк лопте, али Масарова је успјела да се ишчупа и одбрани свој сервис.

Имала је шпанска играчица у идућем гему прилику да направи први брејк на мечу, али Ковинић није дала. Већ у наредном велика борба и нови брејк за нашу тенисерку и одлазак на 4:1.

Након сигурног сервиса Ковинић долази и до меч лопте на сервис шпанске тенисерке, али Масарова брани. Послије тога Шпањолка прави четири пута предност, али Данка је сваки пут успјела да поравна резултат и тек из пете предности Масарова осваја гем.

Међутим то је било све од Масарове јер на свој сервис Данка долази до гема, сета и побједе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here