Одбојка: Шампионско славље у граду под Орјеном

Херцег Нови је одувијек био град ватерпола и град који живи за Јадран и воли клуб са Шквера. Ове године десило се да примат, кад је екипни спорт у питању, преузме ЖОК „Херцег Нови“ коју је брилијантно у Супер лиги Црне Горе без изгубљеног сета стигао до трона. Прије мјесец дана освојен је Куп, а вечерас и шампионски пехар.

Као што је започео тако је и завршио шампионски пут у финалу плеј офа. Три утакмици три побједе са по 3:0 (25:22, 25:13, 25:19) против екипе Галеб из Бара.

У првом дијелу игре већ сада бивши шампион Галеб из Бара пружио је најбољи игру и новом шампиону показао да стари првак има потенцијала да се супротстави. Други сет је лагано припао тиму тренера Милорада Крунића да би у трећем дијелу такође дуго била резултатска клацкалица али без могућност да се вечерашњем слављенику узме барем сет јер Татјана Бокан и саиграчице су окончали меч и заказхали шампионско славље. Захвајујући играма одлично селектиране екипе женска одбојка добила је ново рухо у црногорском шампионату.

Као готово у свим утакмицама у овом првенству, најбоља је и вечерас била Татјана Бокан са 19 поена. До шампионског славља капитена су пратиле Диана Балаи са 11, Јелена Станимировић са 7 поена и Анастасиа Бекхтерева 5 поена. Остали поентери су били: Дариа Чабоненко, Леа Бобан и Полина Лиутикова са по 3, Сара Најдич 2 и Марија Тушевљак 1 поен. Екипа Галеб имала је 21 грешку. У саставу тима Херцег Нови су биле и: Лана Лабовић, Ивана Драговић, Николина Лисичић и Мелиса Ценовић. Стручни штаб новог шампиона чине шеф стручног штаба Милорад Крунић и тренери Срђан Црнојачки, Владан Михаиловић, Николина Пухало. Технички опреативац Сања Муминовић и директор пројекта и главни спонзор Милан Иванишевић.

У редовима Галеба најбоља је била Наталија Влаовић са 9, пратила је Американка Шарлота Ричардс са 8 поена. По шест поена оствариле су капитен Теодора Чавић, Маша Драгојевић и Драгана Ракочевић по један поен су додале Сташа Кривокапић и Американка Карл Грахам. Екипа Херцег Новог  имала је 17 грешака.

Сребрне медаље играчицама „Галеба“ и стручном штабу уручио је Иван Бошковић, генерални секретар ОСЦГ. Златне медаље шампионкама „Херцег Новог“ уручио је Душан Вукић, менаџер Општине Херцег Нови а пехар за шампиона капитену Татјани Бокан уручуио је Цветко Пајковић, предсједник ОСЦГ. Милош Јовановић, комесар такмичења ОСЦГ, уручио је медаље службеним лицима утакмице, судијама Милораду Делићу и Слободану Ковачевићу.

У име играча и стручног штаба пригодан поклон Милану Иванишевићу спонзору пројекта који је донио у Херцег Нови дуплу круну и први наступ у европским куповима уручила је Татјана Бокан.

У ноћи када је титула првака Црне Горе за одбојкашице стигла у Твртков град, Милан Иванишевић је капитену Татјани Бокан, која је овом утакмицом највила могућност завршетка богате играчке карјере, уручио пригодан поклон за њен допринос реализацији пројекта његовог тима.

Из дворане СЦ у Игалу славље одбојкашица Херцег Новог и њихових навијача настављено је у хотелу Плеј.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here