На Врбању обиљежен Дан планете Земље, сутра догађај „Прољеће на снијегу“

Данас се обиљежава Дан планете Земље, а тим поводом Агенција за развој и заштиту Орјена на Врбању организовала је садњу садница црног бора и акција еколошког чишћења.

Директорица Агенције Бојана Вуковић истакла је да су се акцију прикључили Секретаријат за енергетску ефикасност и екологију Општине Херцег Нови, НВО „Не бацајте боце“ и волонтери из Црвеног крста.
Дан планете Земље је изузетна прилика да утичемо на свијест наших грађана и да им да им кроз дјеловање дамо примјер на који начин можемо да сачувамо околину. Поред ове еколошке акције учесници су моги да уживају у едукативној тури „Стаза здравља“, казала је Вуковић.
Обиљежавање Дана планете Земље биће настављено сутра на Орјенском седлу, а у сарадњи са Планинарским клубом Субра биће организовано санкање.
-На овој локацији се снијег дуго задржи , па је догађај назван „Прољеће на снијегу“. Сваке године се одазове велики број дјеце, а осим ревијалног такмичења у санкању, посјетиоци ће имати прилику да дегустирају снијежне орјенске коктеле.


Милица Бубања из Секретаријата за енергетску ефикасност и екологију сматра да је за здраву животну средину потребан свакодневни допринос.
-Еколошки проблеми не тичу се само нашег града, државе, већ су то глобални проблеми и тичу се сваког становника Земље. Апелујем на организације, колективе, компаније да подстичу друштвену одговорност и еколошку свијест како би смо имали здравију животну средину. Едукација је кључна за њен развој, казала је Бубања.

Миа Вуковић волонтер Црвеног крста казала је да су се радо одазвали акцији у циљу уређења простора гдје често бораве.

Тема овогодишњег Дана планете Земље је „Инвестирајте у нашу планету“ која наглашава важност посвећивања нашег времена, ресурса и енергије рјешавању еколошких проблема и смањењу климатских промјена. Улагање у нашу планету неопходно је како бисмо је заштитили, али и како бисмо обезбиједили здраву, просперитетну, „зелену“ будућност, поручују из Агенције за развој и заштиту Орјена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here