Настављени преговори са конзорцијумом “Philibert” о приватизацији Института Игало


Без обзира на облик власништва, намјена Института “Др Симо Милошевић” у Игалу мора остати здравствено-рехабилитациона, ниво услуге се мора подићи на 4+ звјездице, сачувати запослени, али и осигурати пружање здравствених услуга за црногорске грађане под адекватним условима, оцијењено је на јучерашњој сједници Савјета за приватизацију и капиталне пројекте.
Kако је саопштено, Савјет се упознао са информацијом о статусу тендерског поступка за приватизацију Института.

-У Информацији се наводи да је, поступајући по закључку са сједнице од 28. новембра 2022. године, а у складу са Пресудом Управног суда Црне Горе, Савјет формирао Тендерску комисију за приватизацију Института “Др Симо Милошевић“ Игало која је наставила раније започету тендерску процедуру.

У међувремену је Тендерска комисија успоставила интензивну комуникацију са конзорцијумом „Philibert“, у циљу обнове преговора око закључивања уговора о продаји акција друштва.

-У расправи је наглашено да је за наставак преговора обавезујућа одлука Владе да Институт остане окосница здравственог туризма у Црној Гори, те да намјена мора бити првенствено здравствено-рехабилитациона, без обзира на облик власништва, да се ниво услуге подигне на ниво 4 + звјездице, сачувају запослени и осигура пружање здравствених услуга за црногорске грађане под адекватним условима, закључује се у саопштењу са четврте сједнице Савјета за приватизацију и капиталне пројекте.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here