Крајинов: Увијек задовољство играти пред херцегновском публиком

У оквиру пратећег програма ХАПС-а, синоћ је пред херцегновском публиком одиграна представа „Жена из Порто Пима“, у копродукцији Театра Форт Форно-Бале и “Упалимо рефлекторе“ Нови Сад.

Главном лику у овој монодрами, прваку драме Српског народног позоришта из Новог Сада Југославу Крајинову, ово није прво извођење на ХАПС-у, прошле године се представио са представом „Лутка са кревета број 21“, а како каже увијек радо глуми у Херцег Новом.

-Публика ме поново одушевила, велики број Новаљана је дошао да погледа представу. Обје приче су дивне, свевремене, приче о љубави. Прошлогодишња представа говори о заборављеним причама из логора, о принципу преживљавања. „Жена из Порто Пима“ је прича о пјевачу и његовој несрећној љубави, коју није успио да „исконтролише“ и то га је коштало одласка у затвор 30 година. Обје приче смо испричали на један добрар начин, публика је дивно одреаговала, част ми је и уживао сам, казао је Крајинов.

Много је лакше радити представу него монодраму, додаје Крајинов, јер се са колегама подијели обавеза.

-У монодрами си сам са публиком, што је изазов, има предности и волим и једно и друго. Наравно да је увијек лакше радити представу са колегама јер смо заједно и сав тај терет текста и режије подијелимо, а у монодрами си потпуно сам, изађеш пред публику, па или те слушају или те не слушају, истакао је Крајинов.

У пратећем програму ХАПС-а, на захтјев публике, вечерас ће бити организована Old school disco журка од 21 сат у простору некадашње дискотеке Боливар. Наредна представа у главном програму је „Тешко је рећи збогом “, позоришта „Театар вихор“, сутра у 20:30 у Дворани Парк.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here