Набављено 80 садница мимоза које ће бити засађене на различитим локацијама

Саднице мимоза у Парку Бока

У организацији Секретаријата за комуналне дјелатности, сектора за одржавање зеленила у Комунално стамбеном предузећу и Општине Херцег Нови, набављене су саднице 80 мимоза.

Мимозе ће бити посађене на јавним површинама  и на локацијама гдје се скупштине станара стамбених зграда брину о зеленилу, казао је за РТХН  секретар за комуналне дјелатности Општине Херцег Нови Василије Сеферовић:

– Настављамо акцију озелењавања. Враћамо се мимози, по којем је препознат Херцег Нови. Скоро смо испратили донацију предузећа Телемах са различитим садницама у Омладинском парку дио Шеталишта од Галеба до тениских терена. Испратили смо и донаторску акцију Сава осигурања, гдје су садницама цвијећа и дрвећа оплемењене зелене површине. Парк Боке је уређен ја једном завидном нивоу, оцијенио је Сеферовић.

Сеферовић је подсјетио да је слична акција била организована прије неколико година али мањег обима;

– Тадашња акција није имала већег одјека и није дала одговарајуће резултате због ситуације са короном. Ово је период када крећемо у оплемењавање свих зелених површина. Са радницима Комунално стамбеног предузећа у наредном периоду ћемо обавити уређење зелених површина, свих скверова, кружног тока у Мељинама, локација уз Јадранску магистралу, навео је Сеферовић.  

Акција садње садницама мимозе почела је данас и потрајаће док не буде испуњен зацртани план оплемењивања зелених површина у прољећном периоду:    

– Мимозе ће, поред наведених локација које су раније договорене, бити засађене, а на осталим ће накнадно – када буде одлучено на којим конкретно локацијама у граду. Тренутно све траже које ће све локације бити обухваћене садњом, казао је Сеферовић.   

Подсјећамо, да су донаторском акцијом садње садницама медитеранског растиња, дивље наранџе, ружа и другог украсног биља у парку у Игалу у Парку Бока, уприличен лијепи амбијент за миран боравак, одмор и дружење Новљана и гостију.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here