СОХН и Комисија за праћење стања у Институту реаговали на изјаву министра здравља, Драгослава Шћекића

Све грађане Херцег Новог запрепастила је неодговорна изјава министра здравља, господина Драгослава Шћекића – “да више неће бити сипања у шупље” у Институту “Др Симо Милошевић”, којом је сасвим јасно показао да не познаје стање у том здравствено туристичком центру. За све вријеме свог министровања, господин Шћекић није дошао нити један једини пут до Института да се конкретно упозна не само са актуелним проблемима, већ стањем и начином функционисања Института, наведено је у реаговању СО ХН и Комисије за праћење стања у Институту Игало.

-Изјава министра постаје још фрапантнија када се узме у обзир једна од круцијалних чињеница: држава и фондови су већински власници Института и не може се изјавама “да више неће бити сипања у шупље” неодговорно односити према фирми за коју су он као министар здравља и Влада Црне Горе надлежни.

Министар даље наставља са неодговорним изјавама и паушалним оцјенама колико има медицинског, а колико немедицинског кадра у Институту “Др Симо Милошевић”. Да је бар једном дошао и посјетио Институт, знао би да Институт у једном дијелу ради и као туристички центар, гдје туристи остварују велики број ноћења без услуга терапија. Самим тим, неопходно је да у Институту ради велики број немедицинског кадра – угоститељи, собарице, рецепционери и многи други који својим радом потврђују реноме и репутацију коју Институт има, наведено је у реаговању.

На Влади Црне Горе и ресорним министарствима је, поручују, да изнађу рјешење за Институт “Др Симо Милошевић”. То није питање које се тиче појединачно менаџмента, односно људи у управљачкој структури Института, јер проблеми те установе датирају уназад 30 година, а не једну или двије. Он је системски урушаван три деценије и то сада долази на наплату. Институт је бренд Црне Горе, не само Херцег Новог, који је свој реноме широм Европе и свијета одавно стекао. Управо зато је потребно приступити рјешавању проблема озбиљно и одговорно, а не незаинтересовано, како то ради министар Шћекић.

-Иако Општина Херцег Нови и локални парламент немају ингеренције по питању Института, напомињемо да је формирана општинска Комисија за праћење стања овог здравствено туристичког центра, сачињена од представника свих одборничких клубова, како би сагледали проблематику функционисања Института. Комисија, као и локална самоуправа, става су да до сада исказан неозбиљан приступ надлежних угрожава и ускраћује право на здравствену његу и рехабилитацију свим грађанима Црне Горе.

Позивамо Министарство здравља и Владу Црне Горе да преузму одговорност из својих надлежности и конкретним потезима пронађу рјешење, јер односом који је до сада показан – гашење Института “Др Симо Милошевић” је неминовно, наводи се у реаговању локалног парламента и Комисије за праћење стања Института „Др Симо Милошевић“, закључују у реаговању које је упућено из СО ХН и Комисије за праћење стања у Институту Игало.

5 COMMENTS

  1. Sta ko ima vise da ocekuje od tzv.ministra zdravlja.Na silu treba uzvratiti silom.Ne mozes pregovarati sa nekim o poslu koji on ne poznaje jer je kupio diplomu i to iz sasvim druge oblasti,a ne zdravstva!

  2. Mi Novljani od vlasti u Podgorici ne možemo očekivati ništa dobro osim pljačke i otimačine to smo se svi zajedno uverili na primerima unazad stotinu godina.

  3. Otvoreno pitam nauzi vrh rukovodstva DF-a i Demokrata koji sjede još u Skupstini zasro šute i dozvoljavajuDritanu Abazoviću da sa pomagačima iz SNP-a Damjanović,Šcekić,Kadić uništava Institut S.Milosević sa samo jednim ciljem da ga pokloni Žarku Rakčeviću koji je svoj biznis počeo od nepovratnog kredita od 500 000€ koje mu je dao Milo da mu ne smeta tada u politici.Nemojte misliti da su građani ovce koje nista ne pamte.Zasto šutite o Institutu i dozvoljavate ovaj zločin prema ljudima i državi od strane URA i SNP.?

  4. Ministar će možda i doći u Institu ako uspije da postavi za direktora nekakvog komunalnog policajca, koji će zbog svog neznanja sprovoditi diktaturu, kao onaj u Domu zdravlja.

  5. Valjda bi bio red da Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Danilovgrad, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik, Tuzi i Zeta bratski pomažu i finansiraju Institut Igalo. Vidite koliko je njih, a Institut je jadan i sam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here