Срђан Н. Чомић посветио пјесму Херцег Новом

Одувијек је привлачио пажњу умјетника и био им инспирација, због љепоте, питомости, гостољубља, историје. И тако је вијековима, од када стоји на улазу у Боку, Херцег Нови повезује људе и судбине, али умјетност остаје најснажнији мост. Овог пута стихове му је посветио пјесник Срђан Н. Чомић и смјестио га у своју збирку под називом „Између земље и неба“.

Чомић је рођени Дубровчанин, који је живио у Билећи и Требињу. Писање поезије је почео у средњој школи, али никада није имао времена да обједини пјесме у збирку. Међутим, појава короне га је нагнала да уз подршку супруге Драгане и сина Вука, мисли и осјећања укоричи.

Воли да долази у Херцег Нови, гдје има родбину, али и пуно пријатеља. Ту љубав према нашем граду преточио је у стихове пјесме „Град мимоза“.

Срђан Н. Чомић је рођен 14.07.1984.године у Дубровнику. Данас живи и ствара у Врчину. Један је од оснивача и активни члан завичајног клуба Билећана у Србији, где је и члан управног одбора. Учесник је разних хуманитарних акција широм Србије и Републике Српске. Добитник је и бројних књижевних награда.

Фото: Стоп кадар -Ју тјуб Неђо Стојановић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here