Општине Херцег Нови-Центар Сарајево: Сарадња која ће тек донијети корист за становнике оба града

Предсједавајући Општинског вијећа Центар Сарајево, Сејад Ђозо боравио је током претходне седмице у Херцег Новом, гдје је са предсједником Скупштине општине Херцег Нови, Иваном Отовићем и потпредсједником Општине, Мирком Мустуром разговарао о ревитализацији хотела “Плажа” у Зеленици, те могућностима туристичке, привредне и културне сарадње.

Након окончања имовинско правног спора отварају се могућности планирања, инвестирања и ревитализације хотела који се сада налази у запуштеном и нефункционалном стању. До тада, општинске комуналне службе ће појас око хотела одржавати чистим и уредним, а прве активности по том питању планиране су већ за следећу седмицу, истакнуто је током састанка представника општина које су још 1977. године успоставиле братске и пријатељске везе потписивањем Повеље о трајној пријатељској сарадњи.
Обје стране сагласне су се да ће хотел у перпсективи бити нови симбол пријатељства и основа за оснаживање сарадње два града, те да ће генерације грађана Сарајева и Босне и Херцеговине бити у могућности да своје љетње одморе проводе у Херцег Новом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here