Млађи пионири КК Галеб прваци Јужне регије

Фото: КК Галеб млађи пионири

Све три селекције КК Галеб налазе се међу осам најбољих у Црној Гори – кадети играју Супер лигу, пионири су изборили пласман на Ф4, а млађи пионири постали прваци Јужне регије и изборили такође пласман на финални турнир.

Након 22 утакмице првенства Црне Горе за Јужну регију, млађи пионири КК Галеб су остварили 21 побједу и један пораз. Они су, након продужетка, у заосталом 20. колу, побиједили екипу Будва старс 71:64 (14:17, 13:13, 17:10, 12:16, 15:8).

– Сјајна партија млађих пионира Галеба у Будви и побједа након продужетка.  Галебови су на овај начин изборилу пласман на финални турнир првенства Црне Горе са прве позиције у групи и са скором 21 побједа и 1 пораз. И млађи пионири ће бити међу осам најбоље пласираних екипа од укупно 34 колико се такмичило у првенству, саопштавају из управе клуба.

Пионири КК Галеб забиљежили су још једну побједу у првенству и овог пута били бољи од КК Јуниор у Подгорици 82:64. 

Фото: архива КК Галеб пионири

– „Галебови“ су тако дошли до скора 10 побједа и пет пораза и тако три кола прије краја Супер лиге остају на четвртој позицији која води на завршни Ф4 турнир.

Слабије резултате биљежи кадетска екипа КК Галеб која је јуче поражена у Спортском центру у Игалу од првопласиране екипе КК Морнар Барско злато  66-87.

Фото: КК Галеб кадети

– Апсолутно заслужена побједа сјајних Барана који у свом саставу имају пар кошаркаша који наступају и за први тим Морнара у Црногорској лиги. Иако је почетак утакмице био јако лош по „Галебове“, како резултатски тако и у свим другим сегментима игре, момци су након минуса од чак 30 поена успјевали да преполове предност у појединим тренуцима. Игра у другом дијелу утакмице је била знатно боља, тако да су домаћи показали видан напредак у подмлађеном саставу. Честитке екипи Морнара на одличној игри и заслуженом тријумфу!

Стријелци за Галеб: Ивеља 25, Гиљача 12, Чепић 10, Кусовац 8, Гавриловић 5, Франета, Сеферовић и Дрецун по 2 поена.

Стријелци за Морнар: Комненовић 18, Матић 17, Сушић 11, Ђаловић 8, Шестовић 7, Ковачевић 5, Тушевљак 2, Чарапић 9 ….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here