Новска листа одговорила ВД директору и портпаролки Дома здравља

Новска листа осудила је, како наводе, „невјеште наводе и континуиране инсинуације тренутних званичника ЈУ Дом здравља о политички организованим протестима радника те установе за које је тобоже одговорна једна локална партија“ и тврде да су неистините.

-У Херцег Новом постоји само једна локална партија, уједно и најјача политичка групација у локалном парламенту и она се зове Новска листа. За разлику од портпаролке у посљедњем саопштењу, ВД директор Ђекић је у низу својих реаговања имао храбрости да нас назове именом и презименом, иако је ниво заблуде подједнак код оба тренутна званичника када је овај случај у питању. Храбрости су имали и незадовољни радници Дома здравља који су по именима и по функцијама јасно уперили прст у пропусте и одговорна лица, те им на томе честитамо јер је то једини пут ка разјашњењу ове ситуације, наведено је у саопштењу Новске листе.

Новска листа нити иједан њен званичник, како кажу, нису организатори протеста незадовољних радника Дома здравља, иако „апсолутно и у потпуности подржавају њихову и свачију борбу за боље услове и организацију рада, а нарочито када је у питању тако важна област каква је здравство и нарочито када је у питању град у којем живимо и радимо, а који у овој области трпи терор државног врха“.

-Свакоме ко има било коју недоумицу или жели појашњење неког нашег става, наша су врата увијек отворена. То важи за представнике незадовољних радника, представнике задовољних радника, директора, портпаролку, љекаре, апотекаре, наводе у саопштењу.

Пребацивање лоптице на терен политике, истичу, је мач са двије оштрице и покушај да се пажња скрене са реалног проблема, а то је да у нашој установи примарне здравствене заштите ради педесет незадовољних људи који лијече и помажу у лијечењу наших суграђана у, како они кажу, неподношљивим условима.

-Пребацивање лоптице на терен политике дефинитивно отвара питање постављења и партијске припадности тренутног ВД директора. Пребацивање лоптице на терен политике такође може да отвори питање колекције чланских карата оба поменута тренутна званичника Дома здравља. Коначно, пребацивање лоптице на политички терен дефинитивно мора да одговори на питање какав лични рат води тренутни министар здравља против Херцег Новог, наводе из Новске листе.

На крају поручују да нема истине у наводима тренутних званичника Дома здравља, а с обзиром на то да смо у Великој седмици и у времену праштања, најбоље је, сматрају из те партије, да причу окончају на овај начин.

-Свима који славе предстојеће празнике желимо да их угодно и у миру проведу са породицом, родбином и кумовима запосленим и незапосленим у Дому здравља, закључују у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here