Најмлађе кошаркашице Приморја доминантне на турниру мини баскета

Кошаркашице Приморја доминантном игром оствариле су двије побједе на четвртом турниру Мини баскета који је одржан у Спортском центру Игало. Прва утакмица против градског ривала је протекла лагано и без муке и напора савладале су екипу Херцег Нови резултатом 76:19 (21:0;22:4;9:5;24:10) Већ након прве четвртине која се завршила 21:0 се знао побједник.

У другој утакмици савладале су знатно бољу екипу Бијела резултатом 66:31 (17:7;34:10;6:4;9:10) Кошаркашице Приморја су и у овом мечу биле надмоћне, иако је противничка екипа пружила одличан отпор.

У обје утакмице у стријелце су се уписале све играчице Приморја. Доминантна у игри била је Петра Сучевић са 44 поена, изузетно се истакла десетогодишња Симеона Спаић са 28, Марија Косић 11, Анђела Јанчић 10, Магдалена Драшковић, Нађа Савковић по 7, Сара Прлаиновић, Ена Башлин по 6, Јована Рикало 5, Доротеја Шумар и Елена Мандић 4, Маша Лацман 3, Тамара Томашевић 2, Миљана Рикало 2, Теодора Чубрило 1, Митрана Сетенчић 1 и Николија Зејак 1.

-Напредак екипе је очигледан што је резултат квалитетних тренинга и велики број утакмица у националном такмичењу и међународним турнирима. Увјерен сам да ће из ове генерације младих Приморки стасати значајан број висококвалитетних играчица и црногорских репрезентативки”, казао је тренер кошаркашица Приморја Синиша Самац.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here