На Меморијалу Томо Удовичић у Дубровнику десет црногорских екипа

У Дубровнику данас почиње 11. клупски турнир – Меморијал „Томо Удовичић“ за млађе категорије у ватерполу, који организује ВK “Југ”. На турниру који се сматра најбољим у Европи за узрасте играча до 12 и 14 година, учествују црногорски клубови: “Јадран”, “Будва”, ”Акватиk Верде”, “Приморац” и “Будућност” са селекцијама у обје категорије.

Овогодишњи меморијал је окупио 64 клуба, а биће одиграно 212 утакмица. Играчи из Црногорских клубова и најмлађи играчи одмјериће снаге са вршњацима из хрватских, српских, шпанских, италијанских, мађарских, грчких, румунских и босанско – херцеговачких клубова.

У категорији до 14 година “Јадран” Херцег Нови вечерас игра са шпанском “Терасом”, сутра са грчким “Арисом”, италијанском екипом “Оризонте” и дубровачким “Југом”. У овом годишту “Приморац” игра у групи са “Kантстатијем”, “Триглавом” (Словенија), екипом “Медитерани” (Шпанија) и “Јадраном” (Сплит). “Будва” игра са “Олимпиком” (Рим – Италија), “Барселонетом” (Шпанија), “Новим Београдом” и екипом “Младости” (Загреб ). “Будућност” (Подгорица) је у групи са “Динамом” (Букурешт), “Галебом” (Млини) “Барселоном” (Шпанија) и “Лациом” Италија.

У конкуренцији до 12 година (играчи рођени 2011. године и млађи) “Јадран” игра у групи са “Динамом” из Тбилисија и “Новим Београдом”. Екипа “Приморца” се налази у групи “Галатасарајем” (Турска) и “Јадраном” (Сплит), “Будва” је у групи са “Kанстатом” (Румунија) и “Шапцем”, “Будућност” је у групи са екипама “Побле Ноу” (Шпанија) и “Младост” (Загреб) а “Акватик верде” је у групи са “Динамом” (Букурешт) и “Медведшчаком” (Загреб).

Црногорски клубови су имали доста успјеха на претходним издањима овог великог турнира, који је први пут организован 2006. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here