Богатији садржаји на новским тврђавама

Канли кула

Тврђаве Канли кула и Форте Маре заштитни знак града, од почетка отварања ове сезоне, посјећују бројни туристи. За посљедња три дана тврђаву Канли кулу је посјетило више од 100 туриста, а Форте Маре више од 70 посјетиоца. Најављена је и богатија понуда током сезоне. 

За сада није ангажован туристички водич за обилазак тврђава, али ће туристима бити на услузи у наредном периоду, казала је за РТХН Биљана Белушевић из ЈУК Херцег фест:

– У плану је да буду запослени водичи, такође, људи који ће продавати карте, познаваће историју тврђава и Херцег Новог. Туристи ће се моћи и код њих информисати. У плану је и да оплеменимо простор, тврђаве ће бити богатије садржајима.  У изради су брошуре, флајери о тврђавама Канли кула и Форте Маре. Од пратећих садржаја открићемо новину. Путем видео линка моћи ће се визуелно повезати са другим тврђавама у региону преко 3 д наочара, навела је Белушевић.

Тврђаве су у предсезони отворене за посјетиоце у термину од 10 до 14 часова и већ влада велико интересовање за посјету овим новским знаменитостима.

– Од првог маја тврђаве ће бити на услузи пуно радно вријеме, од 9 до 21 час сваког дана. Појединачне посјете цијена улазнице износи четири еура, а за групе од 10 и више посјетилаца цијена по особи стаје три еура.  За дјецу до седам година је бесплатан улаз али уз  обавезну пратњу одрасле особе, подсјећа Белушевић.

Подсјећамо, ИПА пројектом Херцег Нови требало би да примјењује Фортресс   (Fortress realty window), тачније екран преко којег ће моћи у реалном времену да се прате дешавања на другим уврђењима у градовима-партнерима: тврђави Св. Миховила у Шибенику, Kлис у истоименом граду, тврђави Врандук у Зеници и друге.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here