Радници „Чистоће“ максимално ангажовани, али несавјесни грађани хронични проблем

За одржавање обалног појаса предузеће „Чистоћа“ добиће од Морско добра око 220 хиљада еура, што је 10% више него лани.

Како прича вд директора овог предузећа, Александар Шкобаљ, та средства су значајна за спреман почетак љетње сезоне, односно обнављање одређеног дијела инвентара, али несавјесни грађани хронични је проблем са којим се „Чистоћа“ сусреће.

Александар Шкобаљ, в.д. директора предузећа „Чистоћа“

– Ове године планирамо да перемо шеталиште свакодневно, а да уведемо нове камионе и урадимо све што је до нас, али предузеће не може да постигне, колико несавјесни грађани могу да запрљају. Буквално је потребно да чистачи буду на сваком метру, да би све било чисто. Ми се максилано трудимо, обилазимо терен, чак дајемо и бонусе радицима – наводи он.

Предузеће годинама неправедно добија негативну оцјену због неуређених купалишта, која су дужни да чисте закупци, објашњава Шкобаљ.

– Страници и туристи не знају која је плажа закупљена, која није. Уговором са Морским добром, закупац се обавезује да ће чистити. Међутим, то се не примјењује. Одржавамо координационе састанке са представницима Морског добра, али без резултата. Најчешће су пријаве против нас да неко купалиште није чисто – казао је Шкобаљ.

Радници „Чистоће“, како додаје Шкобаљ, у великом броју случајева уређују и закупљена купалишта, само да Херцег Нови не би попримио ружну слику, али овај проблем је потребно системски рјешавати.

Фото: „Чистоћа“ ДОО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here