Реаговање запослених у Дому здравља на изјаве министра Шћекића, покренута петиција подршке

Дио запослених херцегновског Дома здравља реаговао је на изјаву министра здравља Драгослава Шћекића, којом је, како кажу, недвосмислено подржао репресивне мјере које спроводи в.д. директора Алекса Ђекић и остатак менаџмента, рекавши да је здравственим радницима неопходно завођење реда и да је г-дин Ђекић то добро  радио и у комуналној полицији. Министар Шћекић је дао изјаву у емисији Боје јутра на ТВ Вијести коју је РТХН пренијела 7. априла.

-Оваква изјава челног човјека министарства здравља је, у најмању руку, скандалозна. Најблаже речено, неодговорно је обраћати се на овакав начин људима који су се, радећи свој посао, и сами разбољевали, губили своје најмилије и опет долазили на посао да помогну својим суграђанима, наводе у реаговању и поручују да њима не треба завођење реда.

-Долазимо на посао на вријеме, радимо најбоље што можемо у условима које нефункционални здравствени систем дозвољава, а остајемо и дуже од радног времена.  У каси у тренутку смјене није било мањка, већ напротив, па се поставља питање кога министар сумњичи за недостатак новца у каси? Људи који су одговорни за дуг у апотеци су од данашњих “чувара реда” рехабилитовани на одговорне позиције, тврди један број запослених у реаговању.

Да ли је ријеч о руковођењу установом у, како кажу, најбољем интересу грађана Херцег Новог или о бруталној партитократији и непотизму особе са сумњивим професионалним квалификацијама, нека процијени јавност у односу на сљедеће: ротација медицинског и немедицинског кадра, којима се изазива конфузија и смањени учинак рада на штету пацијената, а фаворизовањем својих људи. Акушерска сестра из патронаже замијењена је сестром која нема потребну квалификацију, запошљавање без конкурса, мимо систематизације и противно нормативним актима а, како тврде, по партијској линији: у обезбјеђењу три запослена, Кол центру  једна, затим два возача, ангажовани су електричар, ПР менаџер  Дома здравља, рачуновођа, физиотерапеут, радница у вешерају, у правној служби како тврде у реаговању запослена је сестра директора Ђекића,  затим помоћник шефа техничке службе као и једна особа у централној апотеци. како наводе ангажован је и неуролог у  Дому здравља, што није по закону.

Запослени указују на промјене анекса уговора, оставке запослених на начелничким мјестима, злоупотребу службеног положаја, коришћење службеног аута 24 сата. Наводе и да се не заводе приговори запослених, а да је на снази забрана удаљавања од установе и за вријеме паузе више од 7 метара, како кажу, док директор пије кафу по локалним кафићима у радно вријеме. Тврде да трпе мобинг и сталне тортуре директора, медицинског директора и в.д. главне сестре.

-И још много тога, те овом приликом молимо грађане да стану уз нас да дају свој скромни допринос  потписивањем онлајн петиције јер је циљ сачувати ово мало преосталих кадрова у Херцег Новом у јавној установи и спријечити одласке људи у друге градове и приватне установе, наведено је у реаговању дијела запослених Дома здрваља.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here