Центар града у знаку хуманости, музике и плеса 

Градска музика и мажоретке Херцег Нови и Школа за основно музичко образовање Херцег-Нови данас (субота, 8. април) су на Тргу Николе Ђурковића организовали хуманитарни програм насловљен „Музиком и плесом за Снежу“, током којег су прикупили износ од скоро 760 еура за помоћ Снежани Радовић.

На радост бројних Новљана и гостију тргом су, у пратњи оркестра Градске музике, продефиловале мале и велике мажоретке, а наступили су и ученици и професори Музичке школе, који су се удружили како би прикупили помоћ за лијечење у иностранству наше суграђанке.

Kапелница Градске музике Херцег Нови Валентина Kулиновић није крила задовољство заједничким програмом, којим су одушевили бројне посјетиоце, међу којима је било и доста туриста.

Валентина Кулиновић, капелница Градске музике Херцег Нови

-Ми са Музичком школом сарађујемо већ скоро годину дана, имамо сваког мјесеца по један заједнички концерт, а за април смо одлучили да урадимо један хуманитарни програм. Данашњи наступ је наш заједнички концерт за овај мјесец, за нашу суграђанку Снежану Радовић за чије лијечење у иностранству се већ извјесно вријеме скупља новац. Град је пун како наших суграђана, тако и туриста, који су са одушевљењем испратили наш програм, који смо данас радили са оба ансамбла – и са малим и са великим мажореткама, казала је Kулиновић и додала да су на кутијама за донације двојезични натписи, тако да су се и странци радо одазвали и акцији прикупљања помоћи.

И директорица Музичке школе Херцег Нови Нивес Ненадовић је истакла да су се овога пута окупили хуманим поводом.

Нивес Ненадовић, директорица Музичке школе Херцег Нови

-Удружили смо снаге двије музичке институције; Музичка школа и Градска музика Херцег Нови. Они су извели неколико кореографија, а наши ученици и професори са разних одсјека неколико нумера. Надамо се да ћемо бити успјешни и да ће наши суграђани још једном доказати да имају велико срце, поручила је Ненадовић.

Укупан износ од 759,20 еура из донаторских кутија које су поставили на неколико мјеста у центру града већ су уплатили као помоћ у лијечењу наше суграђанке Снежане Радовић, којој је неопходна трансплатација бубрега у Бјелорусији

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here