Прослављен Дан ОШ Дашо Павичић – Школа је храм знања, образовања и васпитања

Преко шест деценија стара је „мудра дама“ на Топлој – ОШ „Дашо Павичић“ којој су, у част прослављања њеног Дана, ученици и наставници данас приредили свечаност. На поклон је добила и нови број школског листа Свитања који је међу корицама сабрао школске успјехе и ученичке радове.

Када пјевају, рецитују, глуме за своју школу, онда то раде са посебним емоцијама и труде се да покажу све оно што знају, умију, да буду важни и велики на бини пред својим родитељима, породицом, наставницима, гостима и пријатељима школе…

Тако су данас неуморно доносили искрену дјечију радост сваким стихом и пјесмом које су низали, а у улози водитељки биле су ученице Милица Виторовић и Ивона Јошовић.

– Данас исписујемо нову страницу приче о вјечној младости наше школе још од те, сада већ давне 1959. године, генерације дјечака и дјевојчица уградили су дио свога знања, талента, младости у оно што ова школа данас јесте. Послије нас доћи ће неки нови клинци, неке још боље генерације, а ми који смо данас ту, свјесни смо своје одговорности, казале су Милица и Ивона.

ОШ „Дашо Павичић“ баштини дугу и богату традицију на коју су сви заједно поносни, истакла је в.д. директора Босиљка Перуновић

в.д. директорица Босиљка Перуновић

– Дјелим са вама радост овог тренутка, још једног рођендана наше школе. Стицајем околности, након двије деценије рада у учионици повјерен ми је овај одговоран и нимало лаган задатак. Трудићу се да га савјесно обављам сарађујући са својим колегама, родитељима и свим институцијама Херцег Новог. Као професор, била сам препознатљива по директности, отворености и спремности на добру сарадњу. Таква ћу бити и на овом задатку и залагати се за рад и дисциплину. Школа Дашо Павичић и даље ће бити храм знања, васпитања, образовања и најбољи репрезент резултата наших ученика и наставника. Школа баштини дугу традицију успјешног рада и на то смо сви поносни. Плодови тог рада су наши ученици који се широм земље и свијета школују и раде, а темељно знање понијели су из ове школе и увијек то са радошћу истичу, казала је директорица Перуновић и честитала Дан школе.

„Свитања“ су и ове године стварана с љубављу ученика и наставника, а под уредништвом проф. Сандре Сеферовић.

– Лако је било креирати га када у нашој школи постоје ђаци који су талентовани да стварају литерарне и ликовне радове. Главни мотиви овогодишњег броја Свитања били су шала и смијех. Олако сам дошла на ту идеју јер ми се чини да људима у последње вријеме фали и смијеха и осмијеха и жеље за шалом, па смо покушали кроз овај број да макар мало надокнадимо ту насушну потребу сваког човјека. Надам се да су наши ученици у томе успјели, а најбољу критику ћете дати ви, као читаоци и поштоваоци лијепе ријечи, казала је проф. Сеферовић и захвалила Новици Зечевићу који је радио дизајн, спонзорима који су омогућили штампање листа и свим ученицима и наставницима који су себе уградили у нова Свитања.  

Подсјећамо, Дан ОШ „Дашо Павичић“ је 10. април, датум рођења првоборца чије име школа носи, а ове године прославили су га само који дан раније.

Срећан вам Дан школе, драги наставници и ученици!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here