Уз ново шеталиште, Њивице ће добити и канализациону инфраструктуру

Изградња шеталишта од Титове виле до Њивица представља логичан наставак унапређења приобалне пјешачке инфраструктуре, након реконструкције Обале Николе Ковачевића. Општина Херцег Нови расписала је јавни позив за избор пројектанта који ће радити идејно рјешење и главни пројекат, вриједност је 107,4 хиљаде еура.

Како за РТХН прича секретар за просторно планирање и изградњу, Владислав Велаш, израда идејног пројекта претходи изградњи лунго мареа, које је превиђено важећом планском документацијом.

Владислав Велаш, секретар за просторно планирање и изградњу

– Ту имамо два важећа планска документа “Сектор 1” и “Сектор 2”, која су предвидеjа изградњу у овој зони шеталишта, са водоводном и канализационом инфраструктуром. Ово и јесте јавни позив расписан на основу пројектног задатка и урбанистичко-техничких услова, које је издао Секретаријат за просторно планирање и изградњу – наводи он.

Рок за прикупљање понуда је до 24. априла, информише Велаш.

–  У позиву је превиђен и рок од неких 80 дана за израду идејног рјешења. Након тога иде сагласност на то рјешење, па 130 дана за израду главног пројекта. Релано је очекивати да до краја године добијемо главни пројекат, односно да у наредној пријављујемо грађење, односно извођење радова – прича Велаш.

Пројектним задатком, како објашњава Велаш, није било лако ускладити све детаље пројекта, због чега су били укључени предузеће Водовод и канализација и Агенција за изградњу и развој града.

– У протеклих мјесец и по или два имали смо неколико састанака, неколико варијанти и управо резултат свега тога су овај пројектни задатак и позив за израду идејног и главног пројекта. Поред шеталишта, предвиђена је изградња водоводне и канализационе инфраструктуре. Насеље Њивице коначно ће добити канализацију, што је јако важно – истиче он.

Укупна дужина планираног шеталишта је нешто преко 2,6 километара, објашњава Велаш. Прва зона обухвата потез од постојећег шеталишта до ријеке Суторине, гдје је планиран мост, а даље уз саму обалу двије зоне протежу се до хотела Иберостар у Њивицама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here