Све спремно за изградњу пасареле у Зеленици

Идеја и потреба о постављању пасареле у Зеленици постоји већ више деценија. Пројекат вриједан више од 160 000 еура почиње, изабран је извођач и допремљен дио материјала, казао је за РТХН директор Агенције за изградњу и развој Александар Ковачевић.

Како је појаснио, радови неће ометати саобраћај и очекују да ће пројекат бити брзо реализован.

директор Агенције за изградњу и развој ХН Александар Ковачевић

– Извођач је Гогић инжењеринг и надамо се брзој реализацији, а по уговору имају четири мјесеца да заврше радове. Динамика радова неће ометати саобраћај ни када буду бетонски радови ни током постављања конструкције. Изгледаће као пасарела у Бијелој само ће бити мала разлика у завршној обради. Вриједност радова је 160 000 еура плус ПДВ, казао је Ковачевић.

Изабран је и нови извођач за завршетак санације Улице Бокешких морнара, појашњава Ковачевић.

– Завршавамо радове у Улици Бокешких морнара. Морали смо раскинути претходни уговор, изабран је нови извођач који је наставио радове. Ту регулишемо атмосферску воду, расвјету и након тога ће бити комплетно пресвучена. Вриједност радова за тај један крак улице је 35 000 еура плус ПДВ. Комплетна улица ће бити асфалтирана из тендера који се отвара 12. априла за асфалтирање више улица које смо већ помињали у претходном периоду, казао је Ковачевић.

Подсјетио је да је укупна вриједност тендера око милион еура, али је рашчлањен на више дијелова како би лакше био остварив.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here