Бечић: Борба за бољу Црну Гору се наставља

Радуј се народе Црне Горе! Готово је!

Завршена је једна диктаторска ера и политичка каријера која је трајала 35 година. Ово није само обичан дан, већ историјски дан, дан када смо као један тим и једна држава одлучили да славимо слободу.

Када се, као неко ко се од својих најмлађих дана борио против режима, осврнем уназад, видим деценије борбе, деценије туге, деценије патње, које је наш народ претрпио.

И када се сјетим свих тих тренутака, сјетим се и свих људи који су у томе учествовали – оних који су дали своје животе, оних који су дали своју слободу, оних који су пребијени, политички хапшени, оних који су прогнани и остављени без посла.

Ово вече је тријумф тих људи.

Њихова жртва је наша инспирација, њихова храброст је наша снага, а њихово насљеђе је наша обавеза. Вријеме је да се сјетимо њих који су сањали овај дан, али нијесу доживјели да га виде.

Зато ниједан терет није претежак, ниједан диктатор није прејак, кад је искрена и безрезервна подршка Демократа и оних који су сањали слободу.

Доказали смо да смо спремни да жртвујемо све што имамо, знајући да су мале наше жртве у односу на велику и вјечну слободу Црне Горе. Али уједно и знамо да они који би требали то највише цијенити, обично то не учине.

Зато понављам да су ови избори успјешно завршени, да је дикатор побијеђен, али борба за бољу будућност Црне Горе се наставља само са људима који жртву знају цијенити, а слободу славити.

Радуј се Црна Горо свих вјера и нација, јер су твоји грађани добили младе лидере који ће служити теби, и никада више нећеш морати да се браниш од својих представника, подјела, мржње и екстремизма.

Побједа Јакова Милатовића је темељ нашег помирења, напретка и европске будућности. Сада је вријеме да народ вјечно влада, а Црна Гора да вјечно живи!

Заклињем се да ћу увијек бити вјеран овом дану, овом тренутку и овој слободи.

Части ми.

Алекса Бечић, предсједник Демократске Црне Горе

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here