Новинарка аустралијског магазина импресионирана херцегновским залеђем

Foto: NTO CG

Национална туристичка организација Црне Горе домаћин је новинарки једног од утицајнијих аустралијанских магазина специјализованог за путовања “Luxury Travel” Белинди Креиги. Током боравка у Црној Гори имала је прилику да осјети аутентичност црногорског приморја, о чему ће бити објављен чланак у јулском издању магазина, као и на порталу luxurytravelmag.com.au.

Какос у саопштили из Националне туристичке организације, студијска посјета била је посвећена обиласку Тивта, Херцег Новог и Котора. Новинарка је импресионирана туристичком понудом ових градова, те поручила да ће имати доста доброг материјала за писање чланка о Црној Гори.

-Већ из авиона сам видјела да је ово предивна земља која обилује разноликошћу на тако малом простору. Први пут боравим у Црној Гори и изузетно сам захвална што сам имала прилику да обиђем старе градове. Фантастично је видјети како су градови обликовани од стране различитих култура и цивилизација кроз историју, поручила је Креиги.

Истиче да се осјећа веома пријатно на црногорском приморју, чему су допринијели људи који су је пријатељски дочекали.

-Уживала сам у разговору са људима из Црне Горе који су били пријатељски настројени и имају предиван смисао за хумор. Љубазни домаћини су нас дочекали и у селу Жлијеби у Херцег Новом, које ме посебно одушевило. То мјесто је специфично, нешто што никад раније нисам доживјела, казала је Креиги.

Новинарка аустралијанског магазина посјетила је и Пераст, те поручује да је уживала у погледу на сликовите предјеле.

Магазин “Luxury Travel” представља најстарији часопис у Аустралији посвећен луксузним путовањима. Са преко 10.000 читалаца по штампаном издању, магазине представља један од утицајнијих из области путовања у Аустралији.

Поред НТО, подршку у организацији посјете дале су и локалне туристичке организације Котора, Херцег Новог и Тивта, хотели Blue Kotor Bay, Regent Porto Montenegro  и One&Only Portonovi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here