Милатовић: Славићемо 2. април као дан златне побједе

Предсједнички избори – Политички маркетинг

Предсједнички кандидат Покрета Европа сад, Јаков Милатовић, поручио је грађанима Боке, са синоћне конвенције у Херцег Новом, да ће  2. априла  народ Црне Горе славити  дан златне слободе.

-Много ми је значило што сте ме бодрили и у првом кругу и што смо снажно сви заједно, и предсједнички кандидати који су ме подржали, рекли збогом Мило Ђукановићу. Свака подршка људи из Новог и Боке ми је значила јер је била искрена, људска и подршка из срца. Зато сам данас овдје са вама да вам захвалим и кажем да ћу као предсједник ЦГ долазити стално у Херцег Нови и Боку и да ћемо заједно креирати свјетлију будућност Боке и ЦГ. А ви Новљани и Новљанке који нисте савили кичму пред Ђукановићем свих ових претходних година, ви одлично знате са ким имамо посла и колико је важно да Црну Гору у наредних пет година не води Ђукановић, јер знате добро да је он годинама држи заробљеном, у тензијама, у свађи, држи је у прошлости. Ја сам дошао да са вама, љубављу, знањем и радом Црну Гору поведем напријед, рекао је Милатовић.

Говорећи о привидној реформи ДПС-а Милатовић је истакао:

 -Данас када премотамо филм, ДПС и Ђукановић су мислили да ће владати вјечно, да ће владати по принципу династија. Е нема династија, збогом династијама 2. априла. Умислили су да је ЦГ њихова прћија, њима без образа, знања и части. Ми, грађани, ту смо били само да радимо, да плаћамо порез који ће они распоређивати углавном у њихове џепове. ДПС је мијењао лого, фонт, слогане али ћуд никада, а ћуд је увијек била диктаторска, зато што их је водио диктатор.

Он је рекао да ДПС, ни након 30. а вгуста и велике демократске побједе,  не покушава да се промијени, јер нико није смио рећи вођи да сиђе, да је вријеме да се ствари мијењају.

-Више се у ЦГ  не пита само један човјек већ се питају слободни грађани и Новога и Боке Которске и цијеле наше једине ЦГ. Они у ДПС нису дорасли да схвате потенцијал воље, слободног духа, идеју промјене, моћ и снагу заједништва, овог  којег ми показујемо вечерас овдје. Нису они дорасли да схвате моћ  кичме наших поносних предака и воље за бољом будућношћу  наше дјеце, рекао је Милатовић Поручио је да је остало још неколико дана до другог круга, до коначног слома симбола подјела, сиромаштва, крађе, урушавања система вриједности, симбола прошлости.

-Јер није нормално красти, лагати, купити лажну диплому, уништити фабрике и хотеле, није нормално као председник отварати оф шор рачуне  и износити друштвени новац у своије приватне џепове. И зато ћемо 2. априла рећи збогом ненормалности и рећи добар дан нормална ЦГ, поручио је Милатовић.

Милатовић је закључио да  је ово историјски важна битка свих грађана ЦГ и да ће сваки глас једнако допринијети  да оде са власти човјек који је само радио за себе.

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић је пожелио добродошлицу, како је казао, будућем предсједнику Црне Горе у слободарски Херцег Нови из којег ће „у другом кругу предсједничких избора освојити најмање три пута више гласова од диктатора Мила Ђукановића и на тај начин га убједљиво побједити и послати у политички заборав“ .

-Иако га није лако заборавити послије 33 године од његовог доласка на власт, јер је за то вријеме успио да нас доведе на најниже могуће гране, омогућавајући појединцима који су вама блиски да између осталог приватизују све оно што су гренерације Новљана стварале а они успјели уништити и подијелити са својом родбином и кумовима, остављајући пустош за собом, казао је Катић и додао да су сви проблеми и изазови са којима се грађани суочавају од болнице Мељине, Института Др Симо Милошевић, ХТП Боке, трајекта, посљедица његове владавине и пљачкашких приватизација којима се желио казнити Херцег Нови зато што му је још давне 2000. године ускраћено повјерење.

-Зато је важно драги Новљани да и овај пут, као никада прије, будемо на висини задатка, изађемо на изборе 2. априла што масовније, сви заједно и сложно како би задали завршни ударац његовој владавини и изабрали новог демократског и европског предсједника Јакова Милатовића. За ту, дуго очекивану побједу, драги пријатељу Јакове, имаш јасну и недвосмислену подршку новских Демократа и да након ове очекиване побједе управљаш овом државом часно и поштено, као што и ми управљамо овом општином, рекао је Катић.

Честитајући саборцима слободу, предсједник Општине Тиват, Жељко Комненовић је поручио да теорија и пракса кажу да диктатуре падају када народ изгуби страх од диктатора.

-Ми смо тај страх изгубили 30. августа 2020. године, када смо побједили у првом полувремену. Остало је финале ове утакмице које је заказано за недељу. Вријеме је да пошаљемо диктатуру и тиранију у заслужену политичку прошлост. Морамо са овога скупа позвати све наше пријатеље и послати јасну поруку да након 2. априла градимо темеље нове, праведније и боље Боке Которске и Црне Горе, рекао је Комненовић који је истакао да је Милатовић  предсједнички кандидат и будући предсједник пристојне, образоване и васпитане Црне Горе.

Предсједник Општине Котор Владимир Јокић је објаснио зашто сматра да је скуп у Херцег Новом историјски.

-У години када сам рођен Мило Ђукановић је преузео прву државну функцију. Чини ми се да сам и ја остарао, а не он на позицијама које обнавља. Човјеку који је мислио да му је дато да потроши вријеме једног народа, да потроши наде генерација и ресурсе земље, многи су устајали. Херцег Нови је био град који је готово прије двије деценије први рекао не Ђукановићу и његовом мафиократском режиму. Котор је то урадио прије седам, Тиват прије четири, из Боке је стигла вијест да је крај владавини Ђукановића. Због тога је овај скуп сигурно историјски! Ово ће сигурно бити последњи пут да се држи политички скуп у Боки против Мила Ђукановића, истакао је Јокић.

Предсједник СО Херцег Нови Иван Отовић је окупљенима поручио да 2. априла имају прилику да напокон окончају једну друштвено-историјуску епоху, током које је Црна Гора доживјела економско, друштвено и морално посрнуће.

-Епоху коју је обиљежио режим ДПС-а предвођен Милом Ђукановићем. Током те епохе уништено је све оно што је Црна Гора имала, а свима нама који нисмо били дио тог кримогеног режима ускраћена је будућност. Током тог периода дискриминисан је српски народ у Црној Гории прогоњена Српска православна црква, и сви они који нису били саставни дио тога режима, рекао је Отовић.

Зато, поручио је он, 2. априла на демократским изборима треба дати шансу неким новим људима.

-Управо са овог мјеста, као представник Нове српске демократије и колалиције За будућност Херцег Новог и Боке, позивам све оне наше суграђане који су нам дали подршку на локалним и на последњим опредсједничким изборима, да 2. априла свој глас дају господину Јакову Милатовићу.Показали смо 30. августа да можемо оловком да побједимо. Важно је да то постане правило – да се власти у Црној Гори мијењају на изборима и да свака нова власт донесе нешто добро.

Има нас превише мало у Црној Гори да би се дијелили. Иако различито гледамо на неке ствари, мора постојати општи консензус у Црној Гори око неких ствари, јер једино тако можемо да се развијамо. Црној Гори је неопходан економски препород, јер ако ми успијемо да покренемо нашу економију свима нама ће бити боље у нашој Црној Гори, у нашем Херцег Новом…

Саво Марић из Новске листе је поручио да из Херцег Новог шаљу јасну поруку „да смо заједно, да смо јединствени и да смо окупљени око сјајне идеје и у овом моменту око и за једног човјека“.

-Остаје жал што неки политички субјекти прије првог круга предсједничких избора нису имали стрпљења ни осјећаја да треба ипак да се изађе са заједничким кандидатом, али то је иза нас, рекао је Марић  и истакао да су сви грађани последњих 30 година били заточеници сиистема ДПС-а.

-Систем пун болести од корупције, криминала, мањка радних мјеста, у једном моменту обећања 40 000 радних мјеста, поларизованог друштва  гдје су на једној страни енормно богати а на другој енормно сиромашни, гдје се средња класа све више губи, гдје је разорена породица као основ сваког друштва… Наше је да кажемо, да се окупимо око идеја и око система вриједности. Зато треба човјек који има интелект, који има визију, који има енергију, који има жељу; све то је сачињено у Јакову Милатовићу, закључио је Марић.

Вечерашњи скуп у Херцег Новом, по ријечима оснивача Новске листе, Милоша Коњевића,  круна је деценијске борбе за љепши град, за бољу Боку Которску, за бољу државу.

-Одрастао сам уживајући у ономе што су стварали моји ђедови и бабе и моји родитељи, а као момак свједочио сам уништавању свега тога кроз рат, кроз криминал и кроз такозвану транзицију. Кад сам постао свој човјек донио сам једину могућу одлуку; кренуо сам да градим за будуће генерације као што су то радили, и као што су ме научили они прије мене. Међутим, политичари прошлости ми то нису дозволили, рекао је Коњевић и закључио да „ћемо 2. априла сви заједно да крунишемо ову велику борбу заједничком побједом за све оне који су рекли стоп криминалу, стоп уништавању градова, стоп уништавању државе, стоп свађама, стоп подјелама. Доста је било“.

На скупу су говорили Јасмина Коњевић, Јован Суботић из Новске листе, Филип Радуловић из ПЕС и Дејан Вукшић, Демохришћански покрет.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here