Парк природе Орјен, важан сегмент туристичке понуде Херцег Новог

Представници Општине Херцег Нови, Туристичке организације и Агенције за развој и заштиту Орјена недавно су представили богату туристичку понуду на Међународном сајму у Загребу, што је у сусрет љетној сезони, још један успјешан наступ на туристичком тржишту региона и шире.

Судећи по презентацијама, које су оставиле трага, очекује нас добра туристичка сезона, казала је гостујући у емисији Новско јутро, в.д. директорица Агенције за развој и заштиту Орјена Бојана Вуковић.

– Парк природе Орјен је своју  уникатну понуду на Међународном загребачком сајму представио други пут. Ове године је јубиларна 10 година одржавања Међународног сајма „PLACE2GO“  (Плејс ту го) у Загребу. Представило се преко 700 излагача из 38 различитих земаља. Понуда је била шаренолика. Захвална сам Туристичкој организацији ХН која нам је обезбиједила учешће на овом Сајму, као и прошле године.

Парк природе Орјен је битан сегмент понуде Херцег Новог, као туристичке дестинације, оцијенила је Вуковић.

На Сајму је владало велико интересовање посјетилаца за херцегновско залеђе:

-Изузетно смо задовољни интересовањем за наше залеђе, конкретно за понуду Парка природе Орјен. Нудимо пет уникатних пјешачких тура, свака садржи и гастро понуде. Имамо и двије монти бајкинг туре и наравно Авантуристички парк на Врбању. Све се више људи враћа природи. Заинтересовани су за квалитетан боравак и одмор, исказујући потребу за комплетан доживљај у природи и контакту са домаћим становништвом, како би што боље упознали начин живота и све оно што је аутентично и везано за регију коју посјећују, објаснила је Вуковић.

Парк природе Орјен већ је препознат кроз aутдор (outdoor) и као дестинација активног туризма. Људи су кроз наше брошуре и презентовање препознали квалитет свеобухватне понуде.  

 -Много више су посјетиоци Загребачког сајма туризма показали интересовање за нашу понуду, него за неке ексклузивне дестинације и рисорте, истакла је Вуковић.

У Агенцији за развој и заштиту Орјена почели су активне припреме за предстојећу сезону у Парку природе Орјен:

– Интензивно су почеле припреме пјешачких стаза, обавили смо технички преглед Авантурстичког парка. Након отклањања евентуалних кварова званично ће почети са радом. С обзиром да се налази у заштићеном подручју све справе и платформе у Авантуристичком парку су направљене од природних материјала. Дешавају се ситна оштећења, поготово послије снијега и зиме. Наравно, да ће ти кварови јако брзо бити отклоњени и ускоро ћемо имати прилику да обавјестимо јавност о  почетку рада нашег Авантуристичког парка. Потрудићемо се да припремимо и изненађење за посјетиоце и љубитеље овог вида рекреације и авантуре у јединственом предјелу Орјена.

Иначе, Авантуристички парк на Врбању један je од најмодернијих у цијелој регији. Садржи пет платформи различитих нивоа од првог који је прилагођен за дјецу до зип лајна, који је захтјеван и намијењен за спретније кориснике.

-За Авантуристички парк су исказали посебно интересовање љубитељи природе и авантура из Дубровника, Требиња и многих других градова у регији.

На Сајму у Загребу посебно су били заинтерeсовани Далматинци, који нису ни знали да такав Авантуристички парк на заштићеном подручју Орјена и постоји, а њиховим градовима је релативно близу, указала је Вуковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here