Ђукановић:  Наш циљ је просјечна плата Европске уније из реалних извора

Предсједнички избори – Политички маркетинг

“Данас када кажемо наш циљ није ни 700 еура просјечне плате, ни 900, него наш циљ је просјечна плата грађанина Европске уније, јер ми желимо да ова земља буде чланица Европске уније, ми мислимо и вјерујемо да она то може у сљедећих пет година мандата предсједника државе. Ја сам убијеђен да то може и брже, али на начин да побиједимо на предсједничким изборима, да побиједимо на парламентарним, да формирамо одговорну владу, да влада настави да реализује реформе, да у тренутку када уђемо у ЕУ имамо услове за то да наш грађанин има просјечну плату грађанина Европске уније. То је одржив приступ, то је приступ који чува државу, који нам чува кућу, то није авантура, то није илузија, то није обмањивање људи”, поручио је предсједнички кандидат Мило Ђукановић присутним грађанима никшићких мјесних заједница Страшевина, Кличево, Растоци и Ћеменац.  

Он је рекао да  интерес сваке одговорне политике мора бити да унаприједи животни стандард људи чије интересе заступа.  

-Наш интерес је да овдје расту пензије и плате, да људи живе боље. Мислимо да политика не смије бити средство манипулације. Не смијемо обмањивати људе, не смијемо им стварати илузију. Илузија је ако људима обећавате да могу стално имати растуће плате без обзира да ли раде и како раде. Илузија је, јер то просто није економски одрживо”, истакао је предсједнички кандидат ДПС-а.

Ђукановић је рекао и да се представља у кампањи оним што је радио.  “Ја сам био на челу државе када смо сачували мир у њој. Ја сам био на челу државе када смо учврстили међуетнички склад и примили 120. 000 избјеглица. Ја сам био на челу државе када смо успоставили економску одрживост Црне Горе, по први пут у њеној историји. Ја сам био на челу државе када смо је заштитили од бомбардовања НАТО. Ја сам био на челу државе када смо потписали споразум са Србијом да спустимо тензије и одложимо референдум за три године да би референдум реализовали у условима пуне стабилности. Ја сам био на челу државе када смо је обновили. Ја сам био на челу државе када смо је увели у НАТО. Ја сам био на челу државе када смо је довели до предворја Европе. То је моја легитимација, рекао је Ђукановић и истакао да је испунио оно што је обећао. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here