Интернисти, анестезиолог и још један гинеколог почињу са радом у Болници Мељине

У Болници Мељине, која од 1. марта послује у оквиру система јавног здравства сутра ће почети да ординирају двоје интерниста, анестезиолози ће бити на располагању 24 сата дневно, а на испомоћ ће долазити и још један гинеколог.

То је резултат  договора делегације Болнице Мељине у Министарству здравља, након писама медицинске директорице др Оливере Елез, начелника хируршког одељења др Горана Коматине и гинеколога др Слободана Булатовића, који су надлежнима указали на потешкоће са којима се ова здравствена установа тренутно суочава.

Како је за РТХН казао др Слободан Булатовић, у Минстарству здравља су показали максимално разумјевање и подршку у циљу превазилажења тренутних проблема.

– Када је ријеч о проблемима интерног одјељења послаће двије докторице из Клиничког центра. Оне стижу сутра ујутру, остају седам дана да покрију дежурства и тај амбулантни рад. Биће оглашена два радна мјерста за двоје интерниста који ће бити примљени у стални радни однос, и онда ћемо имати петоро интерниста, што је оптимално за функционисање одјељења – наводи он.

На оглас ће се јавити двоје интерниста који су били у радном односу у Болници, али су страни држављани. Тиме ће ординирати пет сталних љекара интерне медицине.

Др Булатовић информише да је договорен наставак сарадње са анестезиологом који је и раније долазио. Његово радно вријеме биће до 14 сати, након чега ће бити приправан, јер је смјештен у Болници, па ће на располагању бити 24 сата дневно.

– Имамо два стална хирурга, на дежурствима смо укључени још ја као гинеколог и др Савовски као ортопед, а долазиће највјероватније бар по један гинеколог из Бијелог Поља или евентуално из Клиничког центра, који ће покривати још дежурство и тај амбулантни рад, тако да је то сасвим оптималан број за обим посла који постоји у нашој болници – казао је он.

Др Булатовић каже да је у плану запошљавање још једног хирурга, само што тренутрно нема интересовања.

– Они имају отворену опцију да се прими хирург за стално, тако да чим се појави адекватно рјешење, то ће да буде спроведено. Од Министарства имамо максималну подршку, само што ми кубуримо са кадром, али и то ћемо превазилазити уз помоћ ангажована љекара са стране – поручио је др Булатовић.

У болничкој лабораторији и даље се не могу радити анализе по упуту, али и посветиће се и томе, чим ријеше горуће проблеме. Лабораторија тренутно функционише нормално за потребе пацијената Болнице, али још увијек није укључена у систем јавног здравства.

да особље ради у веома тешким условима указао је начелник хируршког одељења др Горан Коматина. Он је упутио допис министрима здравља и финансија Драгославу Шћекићу и Александру Дамјановићу, директору ОБ Котор Давору Кумбуровићу али и предсједнику Општине Херцег Нови Стевану Катићу, у којем упозорава да је угрожено функционисање хируршког одељења и уколико се не обезбиједи кадар и опрема од 1. априла, како каже, неће бити могуће организовати рад у мјери безбједној за пацијенте и запослене.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here