Представа „Успомене Саре Бернар“ у Дворани Парк

Поводом Свјетског дана позоришта, представа „Успомене Саре Бернар“ настала по тексту Џона Марела, у режији Сташе Kопривице, са Тањом Бошковић у насловној и Дејаном Ђоновићем у улози њеног секретара, биће изведена сутра (26. марта) у 20 часова у Дворани Парк.

 Ова дуодрама у копродукцији ЈУK „Херцег Фест“ и Херцегновског позоришта већ је побрала божанствене овације и прве награде на наступима у Народном позоришту у Београду, Црногорском народном позоришту, Kраљевском позоришту „Зетски дом“, фестивалу МЕФЕММ Источно Сарајево, на коме је наша дива, Тања Бошковић награђена за улогу Саре Бернар, па и на сцени Центра за културу Пожаревац. Представа је гостовала и у Новом Саду, Тивту, Будви и Kотору, а на матичној сцени ово је трећа реприза ове врсне комедије карактера, након премијере 16. септембра 2022.

Сарајевски жири је оцијенио: да је овај комад „прича о позоришту и позоришној умјетности, која публику проводи са друге стране да би видјели наличје свега што може бити и тужно и смијешно… Једна калеидоскоп представа… направљена и изведена у маниру оног што Гротовски зове сиромашно позориште, које је сведено и зато мора да оде корак даље у истини.…“

Редитељка Сташа Kопривица наводи: “Страх од сопствене смртности се најлакше побеђује тако што се потрудиш да, једноставно постанеш бесмртан. Сара Бернар је још за живота осигурала себи ту божанску позицију, али то јој није било довољно. Ваља се припремити за одлазак у вечност, баш као и за сваку другу премијеру представе. Смрт ваља пробати и пробати, док се не науче и текст и мизансцен. Сара је замислила да њена изведба буде веома потресна трагедија, али пошто истовремено мора да се избори са својим прозаичним и тврдоглавим секретаром Жоржом Питуом, некако је испало да су се обоје нашли у комедији. И то – комедији карактера”.

Добродошли, прославите са сјајним глумцима Новљанином Дејаном Ђоновићем и почасним грађанком Херцег Новог Тањом Бошковић Празник театра, саопштили су из ЈУК Херцег фест.

Улазнице се продају два сата пред почетак представе у недељу  на благајни Дворане Парк.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here