Ђукановић: Плате су повећане, али их треба подмиривати из сопствене зараде а не кредита

Политички маркетинг – Предсједнички избори 2023.

„Апсолутно сам сигуран да ћемо 2. априла славити још једну велику побједу демократске и европске Црне Горе. Желимо бољи животни стандард за себе, своје потомство и сваког грађанина Црне Горе. То је циљ сваке озбиљне политике, да чувамо стабилност да би се могли развити. Идемо у Европу, јер је то провјерено добра формула за развој“, истакао је Мило Ђукановић на одржаној мини трибини у Подгорици.

Предсједник ДПС и кандидат на предстојећим изборима присутним грађанима казао је да ће побједом на предсједничким изборима почети да се реализује један од најважнијих задатака који је ова партија поставила пред собом за наредни петогодишњи период – убрзан рад на покретању нових инвестиција и послова у Црној Гори, како би се створио већи друштвени производ, те плате исплаћивале из реалних извора, а не из кредита. „Црна Гора ће у наредних пет година бити чланица Европске уније и захваљујући свему што ћемо уредити у нашој кући, наши грађани треба да имају просјечну плату коју имају грађани ЕУ, а на данашњи дан то је 1.500 еура и ја вјерујем да је то реално“, поручио је Ђукановић. Он је поновио и да то подразумијева читав низ синхронизованих послова – снизити порезе и унаприједити администрацију тако да се омогући ефикасније оснивање нових бизниса, а самим тим и запошљавање грађана.

Поручујући да је држава јака онолико колико је моћна њена економија, Ђукановић је подсјетио на то да се друштвени прозвод не може стварати тако што се моћне компаније тјерају из земље, а најбољи примјер за то су Нови дувански комбинат у Подгорици, Kонтејнерски терминал из Бара, Аман са Светог Стефана, те гашење Монтенегро Ерлајнса…

„Данас присуствујемо паради неодговорне политике у Црној Гори. Људи покушавају створити илузију да је могуће живјети одлично, независно од тога да ли радите или не. То није могуће. То је крајње неодговоран покушај стварања привида да је могуће имати одличне плате и пензије које ћемо исплаћивати из кредита. Посљедњи пут се актуелна Влада задужила по стопи од 9,2%, што је рекорд не само за нашу, него за било коју другу државу…

„Врло сам свјестан да је у времену било слабости, ја сам одговоран за то и не бјежим од те одговорности, али сам у стању да те слабости и отклоним. Двије и по године радимо на отклањању наших слабости, данас нашу политику репрезентују млади људи – стрпљиво чекамо своју шансу“, закључио је Ђукановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here