Мото клуб MC “Cruiser“; мото журка повод за добар провод и добро дјело

Спој лијепог дружења, добре музике и хуманости, очекује све који вечерас (субота, 25. март) дођу на 10. Мото журку коју у Дому културе у Бијелој организује херцегновски Мото клуб MC „Cruiser“.

Дружење са бајкерима из земље и окружења, почиње у 20:00 сати, госте ће забављати рок група ”MILF hunters”, а улаз је слободан. Kао и више пута до сада, када се указала потреба, биће поставиљене донаторске кутије за прикупљање помоћи за лијечење наше младе суграђанке Снежане Радовић, којој је неопходна трансплантација бубрега.

Гостујући у “Новском јутру” РТХН, предсједник Mото клуба MC „Cruiser“ Дејан Дабовић позвао је све који воле добар провод, да им се придруже и успут учине добро дјело.

-Ријеч о међународној мото журци, на којој ће бити јако добра жива свирка групе “MILF hunters” из Улциња. Kао и обично, нећемо наплаћивати улаз, али ће журка бити хуманитарног карактера, гдје ћемо покушати да донацијама скупимо колико-толико новца како би помогли нашој суграђанки да што прије дође до циља и врати се у нормалан животни колосјек. Дакле – рок свирка, мото журка, биће добро, биће пуно, већ има доста најава долазака из из Црне Горе и из окружења, казао је Дабовић, истичући да и у нашем граду има много људи који воле и траже такве догађаје и музику.

Осим манифестација као што су “Мото Дједа Мразеви” и “Торта за осмјех”, чланови Мото клуба MC „Cruiser“ редовно учествују и у добровољном даривању крви и разним хуманитарним акцијама. Дабовић истиче да се 18 година труде да разбију стереотипе и предрасуде према мотористима, које повезује само љубав према моторима, путовањима и дружењима.

-Од 2005. године смо ту и онда смо полако кренули са овим журкама и са мото скуповима. Могу се слободно похвалити да смо ми најстарији клуб, а можда и најбројнини у Црној Гори, и први смо кренули са организовањем мото скупа и донијели нешто ново, чега до тада није било у Црној Гори. Мислим да смо до сада већ доказали да то нема никакве везе са причама и филмовима, јер ми само волимо да се дружимо, да правимо хуманитарне акције, да се возимо и то је то.

Дејан Дабовић, предсједник Мото клуба MC „Cruiser“

Осим журке последње суботе у марту, Мото клуб MC „Cruiser“ традиционално организује тродневни скуп последњег викенда у августу. Већ почели са припремама за јибиларни 10. Међународни мото скуп, који важи за један од бољих у региону.

-Чим прође мото журка, настављамо припреме за мото скуп, који ће бити одржан од 25. до 27. августа, који је такође међународног карактера и један је од већих у окружењу. Ту се скупи сва “бивша Југа”, али нама долазе из мотористи из Чешке, Пољске, Њемачке, Русије, Италије и тако даље. То је баш нека узлазна путања, мото туризам се развија јако брзо, што потврђује и наш мото скуп гдје у једном моменту буде више хиљада људи, што није мали број, казао је Дабовић, истичући да на тај начин доприносеи продужетку сезоне и промоцији нашег града.

И на јубиларној журци, поред моториста из Црне Горе, очекују госте из региона, а позивају Новљане и госте нашег града да им се придруже од 20:00 сати у Дому културе у Бијелој.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here