Чартер летови националне авио-компаније ка Литванији, Летонији и Естонији

Фото: Nebojša Jelić (Air Montenegro)

Ер Монтенегро (Air Montenegro) крајем маја покренуће три нове чартер линије ка балтичким земљама – Литванији, Летонији и Естонији, саопштено је из националне авио компаније.

Повратни летови из Тивта ка Вилниусу, Риги и Талину одвијаће се од краја маја до почетка октобра и то два пута недјељно на свакој од ових линија.

Отварање наше земље ка балтичком тржишту од велике је важности за црногорски туризам и овогодишњу туристичку сезону.

– Већ дужи временски период постоји велико интересовање туриста из балтичких земаља за Црну Гору. Покретањем линија из Тивта ка Вилниусу, Риги и Талину национални авио-превозник одговара на велику потражњу и то у шпицу љетње сезоне, али и у важном постезонском периоду. Уговарањем директних чартер линија ка овим градовима учинићемо нашу земљу још доступнијом и атрактивнијом ка тржишту који има велики потенцијал – поручују из националне авио-компаније.

Како наводе, у току су преговори за покретање и других чартер линија.

– Од туристичких посленика и наших сарадника са различитих тржишта добијамо оптимистичне најаве тако да ћемо и ове љетње сезоне повезати Црну Гору са бројним дестинацијама. Циљ нам је да ове године надмашимо резултате из 2022. и превеземо око 400.000 путника у редовном и око 90.000 у чартер саобраћају –  наведено је у саошптењу.

Национални авио превозник ове године лети и ка: Београду, Љубљани, Бањој Луци, Истанбулу, Прагу, Брну, Катовицама, Жешову, Паризу, Нанту, Лиону, Франкфурту, Цириху, Копенхагену, Братислави, Тел Авиву…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here