Сјећање: Дејан Аџић

Фото: ВПСЦГ / Дејан Аџић

Дугогодишњи генерални секретар Ватерполо и пливачког савеза Црне Горе (ВПСЦГ) Дејан Аџић, након краће болести преминуо је у 62. години.

Аџић је прошао све млађе селекције матичног клуба Приморца, био је и репрезентативац младих ватерполо селекција некадашње Југославије, а као играч наступао је још и за ВК Црвену Звезду из Београда и ВК Будву.

Своју страст према ватерполу након играчке каријере испољаво је кроз обављање функције судије ватерполо игре, гдје је исказао велики потенцијал и врло брзо се нашао на листи међунардних ватерполо судија. Судио је на многим значајним ватерполо такмичењима, на европском првенству 2006. године, утакмицма и турнирима Свјетске лиге, свјетским и европским првенствима младих категорија, а ,,правду” је дјелио и на првој званичној утакмици ватерполо репрезентације Црне Горе, против Италије, одиграној у Трсту, дана 19.12.2006. године.

Након судијске каријере постаје делегат и контролор на ватерполо утакмицама, а од фебрура 2018. године у ВПСЦГ обавља функцију комесара за ватерполо такмичења.  

Поводом смрти Дејана Аџића (1962 – 2023) Ватерполо и пливачки савез Црне Горе и Општина Котор одржаће сјутра, петак 24. марта, комеморативну сједницу, у палати Бизанти (сала Скупштине Општине) у Старом граду у Котору, са почетком у 11 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here