На старту Европског првенства Микулићев ривал трећи са Олимпијаде у Токију

Сениорско првенство Европе у каратеу, 58. по реду, званично почиње данас у шпанској Гвадалахари, а црногорски карате представљају 22 такмичара, односно 14 у борбама и осам у катама.

У борбама, у категорији до 75 kg, на татами данас ће члан КК Бијела, Немања Микулић.

Гвадалахара трећи пут у посљедњих десет година домаћин је великог међународног карате такмичења, а на претходна два црногорски каратисти били су на побједничком постољу.

Данас ће се борити и Никола Маловић (до 84 kg), Немања Јововић (преко 84 kg), Ксенија Рајовић (до 61 kg), Василиса Бујић (до 68 kg) и Милена Јовановић (преко 68 kg).

О наступу на Европском првенству Немања Микулић за наш портал је казао да су, након жестоког рада, тешких и за хтјевних припрема са селектором Амиром Цецуњанином, очекивања висока.

– Спреман сам и мотивисан стигао у Гвадалахару, да покушам да освојим прву медаљу у сениорској конкуренцији. Знам да ће бити врло тешко, јер сви такмичари имају много више искуства од мене. Учествују најбољи. Међутим и ја имам адуте у непуних годину дана узео сам двије медаље на европском и свјетском нивоу за млађе сениоре. Оптимиста сам и идем корак по корак – навео је он.

На жребању Микулић, ипак, није имао среће. Добио је за противника врло јаког ривала, Мађара Хаспартаки Кароли Габора. Ријеч је вишеструком освајачу свјетских и европских медаља, као и бронзане са Олимпијских игара 2021. године у Токију.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here