Успјешна хуманитарна приредба Руже вјетрова за помоћ Снежани Радовић

На хуманитарно-донаторској вечери „Свим срцем за Снежану“, коју је у Дому културе у Бијелој организовала НВО Ружа вјетрова за помоћ Новљнаки Снежани Радовић којој је хитно потребна трансплатација бубрега, прикупљено је скоро четири хиљаде еура.

Према ријечима предсједнице ове НВО, Бобане Желалић, читава манифестација урађена је на хуманитарној основи, односно сви извођачи су наступили без хонорара, а фирме које су пружиле логистичку подршку, то су урадиле бесплатно.

Бобанa Желалић, предсједницa НВО Ружа вјетрова

– Иначе, бавимо се добровољним радом, а ко не би нешто урадио у оваквој ситуацији. Пуни смо емоција и тешко је, али дјеца нас разгаљују и једни нам је циљ да за Снежу прикупимо што више донација – истиче она.

Упутила је захвалност свима који су учествовали у акцији прикупљања средстава и подсјетила да се НВО Ружа вјетрова, уз хуманитарни рад, бави и организацијом културно-забавних програма, које са задовљством припремају и за наступајућу љетњу сезону.

Миланка Симовић из Културне мреже Бијела истиче да је веома важно да се на овакве акције одазове што већи број како публике, тако и извођача.

– Увијек се радо одазовемо на овакве акције, поготово када су хуманитарног карактера, што је самим тим још један више разлог да изађемо и обавимо свој дио задатка, као што увијек и радимо са удружењем Ружа вјетрова, које је увијек са нама и уз нас – наводи Симовић.

Уз многобројна културно-умјетничка друштва, синоћ су наступили и чланови Карате клуба Спарта из Бијеле. Публику су забавили атрактивни потезима и демонстрирањем ката, а циљ је био привући што више публике, прича тренер, Кристина Желалић. 

– Веома је важно да дође што већи број родитеља. Имам у клубу пуно дјеце, рекли су сви да ће доћи. Врло је битно да се удружујемо и заједничким снагама одрадимо то како знамо и умијемо – казала је она.

Незаобилазни учесници великог броја манифестација у Херцег Новом су чланови хора „Цвркутићи“, који се, како наводи диригентица Лидија  Ивановић, увијек радо одазову позивима.

– Дјеца су на припремној проби чула цијелу причу о Снежани Радовић, ко је она, зашто идемо да пјевамо и шта ћемо тиме омогућити. Они су то, заиста, отвореног срца прихватили – навела је Ивановић.

У програму су учествовали дјеца из вртића „Наша радост” Бијела, ОШ „Орјенски батаљон” Бијела, Карате клуб Спарта Бијела, Културна мрежа Бијела, Дјечији хор „Цвркутићи”, НВО „Машкаре”, Златко Дедић, Мажорет клуб „Лили” и солисткиња Јована Михаљевић.

Да помогнете у скупљању средстава за Снежану Радовић пошаљите смс 23 на 14565.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here