Послодавци подржите средњошколце – радом до школских пројеката

Gimnazijalac Pavle Đurović

Унија средњошколаца Црне Горе, чији је члан СМШ „Иван Горан Ковачић“, организује Акциони дан 27. априла. Позивају послодавце да се пријаве до 1. априла и омогуће ученицима да током једног дана раде и остваре зараду како би остварили жељене школске пројекте.

Координатор акционог дана у Херцег Новом је гиманзијалац Павле Ђуровић, предсједник Ђачког парламента СМШ Иван Горан Ковачић и члан Управног одбора Уније средњошколаца.

– Акциони дан организујемо шести пут у Црној Гори. То је пројекат у оквиру којег ученици један дан одлазе код послодаваца, раде и на тај начин стичу искуство, али и добијају дневницу која иду у посебан фонд. За средства из фонда свака школа може да конкурише одређеним пројектом, а пројекте осмишљавају ученички парламенти.

Послодавци могу бити различитих профила и предлажу број ученика који тог дана могу примити на посао.

– Позивам послодавце да ми се јаве (akcionidan.hercegnovi@gmail.com) и омогуће ученицима стицање искуства, а свима заједно остварење пројекта. Након формирања листе послодаваца, ученици имају могућност одабира гдје желе да одраде дан. Прошле године је било пријављено 11 послодаваца који су упослили чак 53 ученика на један дан. Ми смо потом написали пројекат „Грађанско и правно образовање херцегновских средњошколаца“ који је одобрен и који тренутно спроводимо. Број послодаваца расте, а ученичка искуства су одлична. Тај дан остаје свима упамћен и ученицима и послодавцима као примарна веза између будућих запослених и послодавца. Многи ученици тако нађу свој сезонски посао, казао је Павле.

Радио телевизија Херцег Нови и ове године ће бити дио Акционог дана и подржати младе људе у тежњи да створе боље услове за рад и образовање!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here