Дио шеталишта у Игалу биће завршен до краја маја

Реконструкција дијела Обале Николе Ковачевића од ресторана Инекс до Титове виле каснила је због испоруке материјала, али радови су настављени и теку добром динамиком, чиме су задовољни у Агенцији за изградњу и развој града, одакле најављују и извјесне новине у контроли саобраћаја дим дијелом града.

Како за РТХН прича директор Агенције, Aлександар Ковачевић, уговорна обавеза извођача је да радове приведе крају до 15. маја, с тим што треба рачунати и на кишне дане, па он очекује да посао буде готов најкасније до 25. маја.

Александар Ковачевић, директор Агенције за изградњу и развој града

– Посао од самог старта отежава велики број инсталација које катастар инсталација није покрио, али то је очекивано. Дешавало се да багер прекине кабал од струје, па је то требало санирати. Три дана смо радили око цијеви Института, која је на неких 1,3 метра, па ту багер не може да копа, мора ручно, а то све изискује неко додатно вријеме, али тренутно могу бити задовољан постигнутом динамиком – наводи он.

Због кашњења, извођач је почео радове и испод хотела Палмон беј. Од септембра, како је казао Ковачевић, слиједи друга фаза, односно реконструкција дијела од ресторана Инекс до „Галеба“.

– И ту смо спремни на све могуће изазове, највише што се тиче инсталација, јер имовинско-правни односи су ту ријешени, али је проблем тај катастар инсталација, који није потпун, па га не познајемо. Дешава се да кашика багера оштети неку инсталацију, за коју нисмо ни знали да је ту. То су проблеми који се морају рјешавати – казао је Ковачевић.

Након завршетка комплетног посла биће постављени потапајући стубићи, како би био редукован активни и мирујући саобраћај, односно укинуто нелегално саобраћање возила шеталиштем.

– То ћемо ријешити овом опцијом потапајућих стубића, гдје ће свако ко живи на шеталишту имати картицу, помоћу које ће моћи да прође без проблема. Није то нека вансеријска технологија. Свако предузеће које гравитира том дијелу, имаће картицу. Настављамо исти модел, којем је само недостајало мало више контроле, а то ћемо ријешити субићима, јер не може нико да уђе ко нема картицу – објашњава он.

Овакав вид контроле саобраћаја биће заступљен на цијелом шеталишту, од Мељина до Игала, како би тај дио био растерећен од великог броја возила, посебно несавјесних возача, који туда саобраћају и мимо дозвољених интервала од 6 до 9 и од 14 до 16 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here