Милош Мића Коњевић, шеф општинског изборног штаба Јакова Милатовића: Хвала Херцег Нови!

Након јучерашњих избора за предсједника Црне Горе и гласова које је освојио Јаков Милатовић, један од лидера Покрета Европа сад, саопштење за јавност упутио је Милош Коњевић из Новске листе, шеф Милатовићевог изборног штаба за Херцег Нови.

Утисци се брзо слежу на политичкој сцени Херцег Новог и Црне Горе. Једна ноћ весеља након изванредног резултата Јакова Милатовића и уласка у други круг предсједничких избора била је довољна. Нови дан доноси нове активности и планове за остатак кампање како би се изборни процес успјешно завршио 2. априла, а Јаков Милатовић постао нови предсједник Црне Горе.

Оно што су јуче показали грађани Херцег Новог је да су мудри и активни учесници политичког живота, и да желе да одлуку о својој будућности доносе они сами. Хвала им! Новска Листа је прије нешто више од мјесец дана пружила подршку Покрету Европа сад и њиховом предсједничком кандидату. Била је то одлука коју је, показало се, поздравила велика већина гласача.

Људи са локала треба да се питају о локалу, а људи са државног нивоа треба да воде рачуна о државним питањима. Кампањом која је била културна, искрена и која је успјешно дотакла све дјелове нашег града, успјели смо пренијети поруку политике будућности, политике промјена, политике економског оснажења. Иако сјајан, овај резултат нас никако не смије опустити. Свјесни смо да је ово само прво велики корак од много корака које морамо направити за опоравак нашег града и друштва.

Хвала свим Новљанима што су увијек спремни дати шансу новим снагама, образованим људима и људима који воле овај град. За двије седмице мораћемо изаћи на изборе још сложније, још бројније и доминантно поразити политику прошлости, а Херцег Новом донијети почетак рјешења нагомиланих деценијских проблема. Сви они који су спремни помоћи у тој мисији добро су дошли, а све оне који су претходних деценија својим чињењем или нечињењем допринијели овим проблемима, молим да се више не мијешају. Херцег Нови креће новом путањом и пред њим је деценија блиставе будућности. Наш град, наш брод, Европа сад!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here