Стреличарска елита региона на Мимоза купу 2023

У организацији Стреличарског клуба Савина, у оквиру спортских програма 54. Празника мимозе и Стреличарског Савеза Црне Горе јуче је у Спортском центру Игало одржан Мимоза куп 2023 – отворено првенство у стреличарству.

На овогодишњем купу у четири дисциплине се надметало 40 такмичара из Србије, Босне и Херцеговине, Македоније, Хрватске и Црне Горе.

У стилу олимпијски лук златну медаљу је освојио Михајло Стефановић из СK Ниш, сребрну његов клубски колга Марко Вулић, а трећи је био Милош Бољевић из СK Златиборац, Србија.
Најбољи у стилу компаунд лук је био Ивица Томашевић из СK Подгорица, друго мјесто је освојио Берислав Бановић из СK Цевитана из Мостара, а бронзано одличје је освојио Новљанин Миро Поповић, члан СK Подгорица.
Најпрецизнији у стилу голи лук је био Драгољуб Мајовић из СK Ниш, сребро је освојио Милош Милекић из СУ Видовдан (Србија), а бронзу Дејан Стојановић из СK Ниш.
Златно одличје у стилу инстинктивни лук је освојио Никола Гардашевић из СK Подгорица, друго мјесто заузео је Фарук Веледар из СK Вележ, Мостар, а бронзана медаља је припала Амару Муратовићу из СK Нови Пазар.

Зоран Васиљевић, СК Савина

Организатор првенства, Зоран Васиљевић из Стреличарског клуба Савина, истиче да су веома задовољни бројем такмичара и оствареним резултатима, а посебно што су успјели да одрже традицију Мимоза купа.

-Успјели смо да одржимо традицију, и надам се да ово неће бити једини турнир у Црној Гори, као што је био прошле године. Угостили смо велики број такмичара, мада су неки морали да одустану због болести или повреда, али сви су задовољни и постигнути су врхунски резултати у свим категоријама. Били смо пријатно изненађени бројем учесника у инстинктивном луку, што баш није честа појава. Имали смо госте од Сјеверне Македоније до Хрватске – из свих бивших југословенских република, који носе лијепе утиске из нашег града и обећавају да ће се вратити и следеће године, ако успијемо да поновимо овај успјех. Организовати овакав турнир на овакав начин оволико година сматрам посебним успјехом, казао је Васиљевић, изразивши захвалност на подршци локалној управи и дирекцији 54. Празника мимозе, и наду да ће успјети да га организују и следеће године.

Осим клубова из Црне Горе, на такмичењу су наступили гости из Плоча, Мостара, Скопља, Ниша, Новог Пазара… подјећа Васиљевић, истичући значај стреличарства у цјелокупном спорту.

-Надам се да ће тих клубова бити мало више и да ћемо успјети да оживимо Савез који је у кризи, због изгласаног закона који баш не фаворизује мале спортове, какaв је наш. Мада, стреличарство, као један од најстаријих олимпијских спортова сматрамо веома значајним за цјелокупни спорт у Црној Гори, поручио је Васиљевић.

Иако је у стреличарству резултат у другом плану, такмичари из Херцег Новог су остварили значајне успјехе.

-Ове такмичаре из Ниша смо практично ми „извезли“; научили су прве кораке у Херцег Новом, а скоро сви освајачи медаља у голом луку потекли из нашег клуба. Нисмо имали представнике у истакнутом луку, а у олимпијском луку имамо изванредан успјех – Небојша Вучетић је освојио четврто мјесто, тако да смо презадовољни, мада је код нас у среличарству сам резултат у другом плану. Прије свега због тога што за сваки хитац такмичар мора да побједи сам себе, и сам је себи највећи противник. Овако добри резултати се управо огледају у томе да су сви побједили себе и допринјели да у лијепом амбијенту наше сале, уз свесрдну помоћ особља Спортског центра Игало постигнемо изванредне успјехе, поручио је Васиљевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here